Hocam centos web panelden şaşma.! Ben hepsini denedim ve öyle boş denemedim. Sistem tüketimlerini analiz ettim. Wordpres kurdum, mybb kurdum sayfa yenileme ve sunucuların bunlara tepkilerini anlık ssh üzerinden ölçtüm. Şaka gibi ama vestada mysql stop etti ve tekrar kendini de çalıştırmadı. Belki yenilemek için kod fln vardır ama nereye kadar? Centos web panelde cpu ve ram yükselse bile stop etmiyor etse bile restart çekiyordu. Ayrıca ilk kurulumdan hemen sonra(Yani site bile eklemeden önce) vestacp de ram tüketimi 512 mbta 350-400 mb arasındayken centos web panelde 200-250 mb arası.
Vesta panelinde apache+nginx varken. Centos web panelde apache+nginx+varnish cache var. Ayrıca tek tıkla istediğinizi anında çalıştırabiliyorsunuz. Yedek almakta kolay? 1 komuta bakıyor..
cd ile sitelerinizin bulunduğu klasöre gidin. "zip -r zipdosyası.zip ziplenecekklasor" enter deyin, tamamdır :D zip dosyanız karşınızda. Mysqlide phpmyadminden aldınız mı tamamdır. İnsanlara sorun olarak görünen şey, tek tıkla direk mysql+ftp yedeği almak istemeleri. Aslında ssh de komutları bilen insan onuda yapar. Bakın centos web panelde backup sekmesi var solda. Onu tıkladıgınızda size soruyor, abi ben yedekleri ne zaman alim? Seçeneklerde şunlar; günlük, haftalık, aylık. Bunlardan istediğinizi seçin, isterseniz hepsini seçin. Hem günlük hem haftalık hemde aylık yedek alsın. Eee peki nasıl indireceksin? Yedekler nereye gidiyor? İşte yedeklerde ssh ile bağlan ve "cd /backup" enter dedin mi tamamdır. Karşınıza ftp ve mysql yedekleri çıkacak, onuda linuxteki cp komutu ile sitenin ana dizinine gönderiyorsunuz ve siteadresi.com/yedek.zip enterladınız mı yedeğiniz iniyor. Anlattığım için okurken uzun gelir ama o kadar basit bir şey ki anlatamam.
Bir diğer konu vestada yedek, valla vesta kullanırken(eskiden) vestadan aldığım yedeklerde sorun çıktığı da oldu. Yüklerken phpmyadmin kabul etmedi. Şaka gibi ama gerçekler bunlar.
Tavsiye az sistem tüketimi ve yeterli özellikleri ile Centos web panel.
Zamanında hazırlamıştım :D millet benden araklamış: http://www.aofli.com/konu-en-iyi-ucretsiz-10-linux-web-server-paneli.html