2016 model alınırsa sene sonuna doğru zarar eder yeni modeller çıkınca. Ama aileye uygun, az yakan temiz bir araba ucuza bulunursa az bir karla satılabilir. Mesela siz 106.000'e Citroen C4 Grand Picasso son model aldınız diyelim. Seneye fiyatı düşer. Yeni model çıkınca da yeni modeli sizin aldığınız fiyata düşer ;)
O yüzden biraz daha eski modellere bakmak gerek. Eski modellerin fiyatı yeni çıkan modellerden etkilenmez, kampayanlardan etkilenmez. Mesela ne kadar yeni model çıkarsa çıksın 2009 - 2010 model araçların fiyatı hep belirli aralıklarda kalır. Onlara yönelmek daha mantıklı.
Bir de 100.000lik araç lüks sınıfına girer. Müşterisi de öyle basit insanlar olmaz. Paralı insanlardır. 20bin daha koyar yenisini alır. Satışı olur ama biraz zor ve uzun sürer. Maaştan biriktirip 100binlik araba alayım diye bir grup olmadığı için.
Ama mesela 65-70 binlik corollalar (2014-2015 model) iyi gidiyor. Ne lüks ne orta sınıf. Hitap ettiği kesim de gayet geniş. Bunların fabrikadan LPG'li otomatik viteslileri var. Hem otomatik vites hem az yakıyor LPG olduğundan. Ayrıca LPG aracın altında olduğu için bagajda yer kaplamıyor. Bunlar artıları. Satışı kolaylaştıran unsurlar. Böyle ufak ayrıntılara dikkat etmek gerekir.