Herkese merhabalar;

Bu konuyu açmamak için sabrediyorum fakat çok fazla abarttı herkes. Gören vardır, geçenlerde bir Kemal Atatürk sweatshirt tasarımı yaptım.

Sırf "ATATÜRK" yerine "ATATURK" ve "TÜRKİYE" yerine "TURKEY" yazdığım için kıyamet koptu. Okumadığım saçma yorum kalmadı. Neymiş özel isimler başka dilde olsa bile değişmezmiş. Ben salak mıyım? Onu bende biliyorum.

Ona bakarsanız T.C Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabında da Republic of Turkey yazıyor. Aynı laga lugayı gidip oraya da yapsanıza.

Tamam buradaki çoğu kişiye göre yaşım küçük olabilir. Ama emin olun bazı insanlardan daha olgun düşünüyorum. Akıl yaşta değil baştadır çünkü.

Abi ben tasarımcıysam Atatürk yerine Ataturk yazmış olabilirim. Ki bahsi geçen tasarım tamamen İngilizce idi. Yani bir nevi yabancılara Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatmak, öğretmekti. Ki yabancı kaynaklarda Atatürk'ten hep "Ataturk" diye bahseder.

Sırf ü yerine u yazdım diye millet tasarımı kötülüyor. Ülkece sanattan bir halt anlamadığımızın en büyük kanıtı. Sonra kendimi savununca kibirlisin diyorlar.

Bahsi geçen konuyu buraya tıklayarak okuyabilir ve ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Belki de bu konu çoğuna göre zaman kaybı ama emin olun bu konuyu açmadan yapamazdım.