-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Bakınız...
Bu sistemde ne 2 senelik nede 4 senelik üniversite için ayrım yapılması doğrudur.
Şimdi kendinizi liseden sonra üniye gitmeyen ancak çok ciddi seviyelerde yazılımcı olarak düşünün.Birde mühendislik mezunu ama çok iyi yazılım bilmeyen kendini götürecek ve bu şekilde mezun olmuş biri olarak hayal edin.
Ben işveren olarak bilgisi iyi olanı alırım.
İşin özü ne okul önemli nede diploma.Bilgisi iyi olan, aklını kullanan ve kendisini her an geliştiren bir kişi her zaman kazanır.Burada 4 senelik okul okumuş mühendislerimizi kötülemiyorum.Tabi ki onlar mühendis ve bir + ları var.Ancak ha 2 senelik okumuşsun ha 4 senelik okumuşsun.Hiç fark etmez...
1 kişi bu mesajı beğendi.
LosTTeeN
www.anindahosting.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgisayar Donanım,Yazılım
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
43, (%100)
İstediğin kadar bil fakat boşuna okuma demek yanlış olur diploma bir anahtardır doğru kapıyı bulmak önemlidir.
Senin bilgin olabilir fakat diploma bu işi bildiğini gösterir en azından 2 yıllık oku birşey kayıp etmezsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Netice itibariyle yazılımcılığın her dalı, basın ve tv gibi alanlarda diploma istersen alanında en yetkin üniversiteden dereceli olarak mezun ol kendini geliştirmediysen diplomasızın senin önüne geçebileceği alanlardır.
Ancak yine de ne olursa olsun elinde diplomanın olması hele ki istediğin alandaysa senin için büyük bir avantaj olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Şimdi siz gidipde 4 senelik Boğaziçi üniversitesi ingilizce tam burslu kazanıp 2 yurtdışında master yaparsanız o zaman zaten iş bulamaz iseniz bilgisayar okullarını kapatılmalı demek olur :) ben bu sene ygs lys gireceğim umarım yüksek puan alabilirim.
Bazen üniversite bile para etmiyor bunu bilin bilgi para ediyor...
Tabikide umut kesilmez okumadan bile milyoner olanlar var az paranız bile olsa dünyada olmasın ahirette olsun gözüyle bakabilirsiniz :) Biraz din işleri biraz okul ve wmaracıylada bilgilerinizi üst seviyeye çıkardınmı :) gerisi evlenme çoluk çocuk bir bakmışsınız 50 60 yaşındasınız torun seviyorsunuz :D yaşamadım ama düşündüm örnek aldım gibisinden....
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
G** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Açılınnn :) Daha yeni bilgisayar programcılığı mezunuyum. Bizim bölümün özel sektöründe ne kadar okuman önemli değil. Misal sana mühendislikte öğretilen "Merhaba Dünya" yazısını sen yıllık bir MYO'da öğrenirsen çoğu firmada iş bulursun. Ben bitirdim mezun oldum ve çok güzel bir yazılım firmasında işe başlayacağım ordakiler Mühendis çıkışlı fakat bende aynı işi yaptıktan sonra farkım niye olsun ki. Hem baktığımız zaman Dünya zenginlerinin hangisi okumuş. Gerçi ülkemizde okuyup dereceye girenlerde 55.000 TL tazminat ödüyor. Neyse fazla girmeyim bu kadar derine kısaca oku daha sonra dgs gir uzatmaya bak. Olmadıysa gir bir yazılım firmasına olursa maaşlı olmazsa 6 ay karın tokluğuna çalış sonra gelen iş tekliflerini bekle ;)
www.gokhanplt.com