Yine internet altyapı sorunlarıyla başımız dertte.
Yeni evime taşınalı yaklaşık 2 ay olacak. İlk başta vdsl 35 Mbps kadar internet aboneliğimi başlattım ilk 1 ay bu benim için yeterliydi. Sonraki süreçte sokakta her apartmanda bulunupta sadece bizim bloğumuzda bulunmayan fiber internet için kolları sıvadım. Günlerce superonline'ı bu konuda rahatsız, hatta çoğu zaman taciz ettim. Sizde az çok biliyorsunuz ISP'lerin üstüne gitmezseniz adamı oyalamaktan başka birşey yapmazlar. Vel hasıl baktım olmayacak Ulaştırma Bakanlığı'na bir mail gönderdim aradan 48 saat geçmeden gelip fiber kutusunu koyup gittiler bu seferde bağlantıları yapılmamış. Sabredelim dedik. Sabrettik. Dün telefon ede ede onuda yaptırdık. Hatta bağlantıları yaparken başlarında bekledim adamlarda illallah etmiştir. En sonunda fiber internete kavuştum diyerek çıktım eve ve modem arayüzünden max down ve max up miktarına göz attım.
Sonuç şu şekilde;
Upload hızı 242 Mbps iken download hızı 1 Mbps.
Şimdi size soruyorum ben evi datacentera mı çevireyim? Ne yapayım ben bu interneti? Adamla dalga geçer gibi birde apartmanın iç tesisatından kaynaklı diyorlar. İki değerde düşük olsa anlarımda milleti iyice keriz yerine koydular artık.