lostyazilim

Tanıtım yazısından dolayı manuel Spam atıyor google.

17 Mesajlar 2.416 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sedat5453 sedat5453 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)
*** dan bir üye, sitesinde yaptığı tanıtım yazılarından dolayı manuel Spam yediğini söyledi. Aşırı tanıtım yazısı kasanlara duyurulur. [emoji4] Bence tabi bunun zararı tanıtım yazısı verene değil alana da olacaktır. Yani Google tanıtım yazısı olayının da fişini çekti.

wmaraci
reklam

erkaner erkaner WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek metaratör,inci 2.nesil yazar
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 459
  • Beğeniler 17 / 105
  • Ticaret 19, (%95)
hocam ben dün gördüm o yazıyı arkadaşıda tanıyorum tanıtım yazısı adedi 1000 tane 100 değil sizce spama girmesi normal değilmi.... ayrıca tanıtım yazı almak sakıncalı değil siteni tanıtacaksın ama çöp sitelerden değil iyi tanıtım iyi hit demektir ö yüzden her yerden link almak iyi değil

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)

erkaner adlı üyeden alıntı

hocam ben dün gördüm o yazıyı arkadaşıda tanıyorum tanıtım yazısı adedi 1000 tane 100 değil sizce spama girmesi normal değilmi.... ayrıca tanıtım yazı almak sakıncalı değil siteni tanıtacaksın ama çöp sitelerden değil iyi tanıtım iyi hit demektir ö yüzden her yerden link almak iyi değil

Ben google'nin bu işe de son vereceğini düşünüyorum. Tabi 1000 olmazsa da, 10 tane de olsa google o sitenin fişini çekecektir. Çünkü google herşeyin doğal seyretmesini isteyen bir arama motoru. İşin diğer tarafı tanıtım yazısı sektörü oluştu. Yok böyle bir Dünya. Böyle suni adımları google affetmez. Şu ana kadar ne 1 tanıtım yazısı verdim. Ne de aldım.
Açıkçası bana suni olduğu için saçma geliyor. Ve 5 senelik sitem onlarca güncelleme gördü. Ve hiti 5000. Çok şükür. Bu işlerde doğal devam etmek lazım.

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)
sedat5453

Bir siteyi tanıtmanın anormal ya da suni diye değerlendirmenin mantığı nerede hocam?
drumpoll

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

murattat murattat TATOĞLU BİLİŞİM Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret yöneticisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 858
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)

sedat5453 adlı üyeden alıntı

Ben google'nin bu işe de son vereceğini düşünüyorum. Tabi 1000 olmazsa da, 10 tane de olsa google o sitenin fişini çekecektir. Çünkü google herşeyin doğal seyretmesini isteyen bir arama motoru. İşin diğer tarafı tanıtım yazısı sektörü oluştu. Yok böyle bir Dünya. Böyle suni adımları google affetmez. Şu ana kadar ne 1 tanıtım yazısı verdim. Ne de aldım.
Açıkçası bana suni olduğu için saçma geliyor. Ve 5 senelik sitem onlarca güncelleme gördü. Ve hiti 5000. Çok şükür. Bu işlerde doğal devam etmek lazım.

Arkadaşım merhabalar;

Tanıtım yazısı satışı yaptığımız için böyle sizi eleştireceğimi düşünebilirsiniz.Ancak size sadece bir şey sormak istiyorum . Arama motorları hakkında ya da of page seo çalışmaları olarak kaç sefer eğitim seminerine gittin , nerelerde araştırma yaptın ? Hangi Google eğitim seminerlerine katıldın da tanıtım yazılarının kaldırılacağını düşünüyorsun ? Google tabi ki her şeyin doğal olmasını ister. Gidip Forumlardan ya da bloglardan binlerce dış link verilmiş olan sitelerden ya da paravan sitelerden tanıtım alırsanız tabi ki bir işe yaramaz ve tam tersi zarar görürsünüz.Ancak sizin söylediğiniz çok mantıksız bir durum oluyor.Yapılan işlemler %100 doğal işlemlerdir ve x sitesinin y sitesinde ismi geçmeden yükselme yaşaması çok nadir ve az rastlanan bir durumdur.

Şimdi siz sitemde link almadığınızı söylüyorsunuz , bir tools araştırması yaparak dış link sorgulatması yapabilir misin ? Acaba senin bilgin olmadan botlardan ya da makalelerini çeken kaç adet siteye link vermişsin ?
SerkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)
Şimdi bakın, 10 senedir bu sektörü takip ediyorum. Sizin tanıtım yazısıyla ilgili dediklerinizi backlink için de söylüyorlar di. Backlink olayını yüzde 90 oranında google bitirdi mi bitir di. Neden? Nasıl bitirdi? Orjinal backlinkleq yine işe yarıyor. Ama siteye 1,2,3 sıkıntı yok..5,6,7 diye devam ettiğinizde google anlıyor bunda bir ticaret ve doğal olmayan bir durum var. Basıyor Spam. Şimdi tanıtım yazısı olayları da aynı olacak. Para ile başka siteye link vermenin neresi doğal? Üstelik bu bir değil iki değil. 23,30,50,100 ve buda doğal diyorsunuz. Bana dersiniz de Ama google bunları yemez [emoji4]

Son olarak özelliyim. Tanıtım yazısı faydalıdır. Ama 1.2.3 En fazla. Anlatabildim mi?

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)

BakalimBilelim adlı üyeden alıntı

sedat5453

Bir siteyi tanıtmanın anormal ya da suni diye değerlendirmenin mantığı nerede hocam?

Anlatabiliyormuyum. Google doğal yollar ile backlink veya tanıtım yazısı istiyor. Yapay değil. Anlıyor yani. Milyar dolarlık bir şirket. Anlayınca basıyor banı.

Fatihaydin Fatihaydin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kalite
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 125 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Google tanıtım yazısını da sever,Backlink te sever, Nofollow link te sever.Doğru şekilde yapan yükselişe geçer.
sedat5453

kişi bu mesajı beğendi.

ecarpar ecarpar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek bilişim ve e-ticaret uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 317
  • Beğeniler 23 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
nofollow ekle sende linkleri ..

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)

ecarpar adlı üyeden alıntı

nofollow ekle sende linkleri ..

Zaten ceza alan arkadaş nofollow eklemiş. Şimdi dofollow da yapmak istemiyor. Yaparsa hepsinin parasını iade etmek zorunda kalacak.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al