lostyazilim

Düşük Sermaye İle Yapılacak İşler - Fikir Alış Verişi

6 Mesajlar 918 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

EranKucuk EranKucuk Oyun Medyası Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 923
  • Beğeniler 356 / 355
  • Ticaret 35, (%100)
Arkadaşlar normalde sorumu sorup geçecektim ama bir başlıkla diğer insanları da bilgilendirebileceğimizi düşündüm. Aklınızda düşük bütçelerle başlayıp para kazanılabilecek işler varsa bu başlıkta paylaşabilirsiniz. (1 Liraya 4 su muhabbeti baydı bu arada)

Önce ben bir formatta fikrimi vereyim.

İş: Yumurta ya da Tavuk satışı
Gereken Bütçe: 250 TL (Tavuk satışı yapılacaksa 300TL)
İş Tarifi: Yumurtalık tavukların fiyatı genelde tane başı 15-20 TL arası oluyor, biz 15 diyelim, 20 tane alınması başlangıç için kafidir. Ortalama 15-20 gün sonra yumurta vermeye başlarlar ve genelde düzen sağlanırsa günlük ya da 2 günde yumurta verirler. Eğer direk tavuk satışı yapmak isterseniz Aliexpress ve benzeri sitelerden kuluçka makinelerini temin edebilir ve daha hızlı üretim yapabilirsiniz. Tabi bu iş için derme çatma da olsa ufak bir kümes ve küçük bir bahçe şart, köy evi olan arkadaşlar için uygundur. Yumurta ve tavuk gerçekten sürekli olarak satışı yapılacak şeyler ve müşteri bulmakta hiç sorun yaşanmaz.

Sormak istediğim konuya gelelim. Arkadaşlar, Kadıköy Moda sahilini bilenleriniz illa vardır, orada havalı tüfeklerle 1-2 liraya atış yaptırılmakta. Ben farklı bir turistik bölgede bu işi yapmak istiyorum, fakat belediyeden ne gibi bir izin alınmalı, havalı tüfekler ne kadar bir mesafeye atış yaparlar bilmiyorum, konu ile alakalı bir google araştırması yaptım ama avcılığın yasak olduğu dışında bir şey öğrenemedim :D

wmaraci
reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
erenkucuk bildiğim kadarıyla bu tarz silahlar yasak değil zira yazlık yerlerde hep görüyorum ben denize balonları diziyorlar tabii akşamları gündüz değil izin aldıklarını da sanmıyorum tabi iyi araştırmak lazım

• Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 923
  • Beğeniler 356 / 355
  • Ticaret 35, (%100)
siyahsut Doğrudur hocam, zaten avcılıkla alakalı olmadığı için bende yasak olduğunu sanmıyorum ama belediye ve zabıta ile başımın derde gireceğine izinli bir şekilde yapsam daha iyi olur galiba, zaten burada belediye tanıdık sayılır.

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
EranKucuk bu tarz işleri daha çok böyle nasıl diyeyim sana belirli adamlar yapıyor sana yaptırırlar mı bilmem şöyle düşün trafikte su satmak gibi

wmaraci
wmaraci

Revil Revil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Makine Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 71 / 82
  • Ticaret 15, (%100)
onlar boncuklu tüfek değil mi ? Niye yasak olsun ki :D

• Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 923
  • Beğeniler 356 / 355
  • Ticaret 35, (%100)
siyahsut hocam bulunduğum yer bu iş için uygun gibi ve yaparsam ilk ben olucam bu yüzden rekabet yaratmama amacı güden 'Belirli adamlar' ile muhattap olmama gerek kalmayacak, tek sıkıntım ırmak kenarı olduğu için mesafe, onu da hedefin arkasına tahta bir barikat koyarak çözebilirim galiba.

Revil Hocam okumanız için iki ileti bırakıp sonrasında açıklama yapıyorum.

https://eksisozluk.com/entry/4324961
https://eksisozluk.com/entry/11008447

Bu silahlar ateşli silah olmadığı için ruhsat gerektirmiyor ama yine de tam anlamıyla oyuncak denilemez çünkü paraşüt yerine kaliteli bir silahtan sıkılan bile ile çok rahatlıkla birisini öldürebilirsiniz, bıçaklar ne kadar oyuncaksa bunlarda o kadar oyuncak.

Oyuncak tüfeklerden farkı ne diye sorarsanız en kaliteli oyuncak tüfekle dahi 20M öngörülebilir atış ve 150m mesafeli atışlar yapabilirsiniz. Çünkü mekanizmaları boncuğa çarpan yaylardan oluşur. Havalı tüfeklerde ise sıkışan hava ile atış yaparsınız ve 200M öngörülebilir, 2KM mesafeli atışlar yapabilirsiniz, bu da şu demek oluyor o en kaliteli, çocukken değdiği zaman ağlatan oyuncak tüfeklerin 10 katı daha tehlikeliler ve kalitelileri bacağınızı delip geçebilir :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al