Kusura bakmayın yanlış yoldasınız. Bebek masası ile büyümeyecek o proje para ile büyüyecek. Onedio'nun sosyal medya yatırımını kaçınız yapabileceksiniz? Forumlarda 20 - 30 bin liraya satılan gruplardan kaç tane alabileceksiniz?

İnternette içeriğin yüzde 60'nın büyüklerin eline geçtiği bir ortamda siz içerik üretmeye çalışırken onedio gibi projeler video işinde yerini sağlamlaştıracak. Aldığı milyonluk yatırımlarla hem piyasadaki nitelikli kişileri bünyesinde barındıracak hem de reklam pastasındaki payını artıracak.

Reklam işi ne olacak? Adsense ile ev mi geçindireceksiniz? Yarın sabah adsense uçarsa ne olacak? Ofis kirası eleman maaşını kim verecek? Ben size söyleyeyim yetiştirdiğiniz kişiyi onedio gibi yüksek bütçeli projelere kaptıracaksınız. Server masrafları, SEO ve yazılımcı sorunlarını vs. pas geçtim.

Büyük düşünmek güzel, güzel projeler yapıp iyi paralar kazanmak gerekiyor. Facebook kurmaktan vazgeçip, ekşi sözlük kurma hayallerinden sonra onedio'ya rakip olmayı denemek. Yarın Buzzfeed Türkiye açılırsa ne olacak? Bizim mahallede bakkal para kazanıyor diye biri gelir bakkal açar sonra BİM gelir ikisine de dersini verir. Siz gidiyorsunuz BİM'in yanına bakkal açıyorsunuz :)

Bence daha düşük bütçeli user generated content olayına girilmeli.