Sadece eski güncellemelerden önce hızlı indekslemede çok faydalı oluyordu. Şimdi oda olmuyor.
Organik hitin organik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Sektörel olarak analitiks sonuçlarında ziyaretçilerin grafiksel dağılımlarını görebilirsiniz.
Burada gelen hitin sektöre göre ciddi farklılık gösterdiğini ve çok değişik ziyaret dağılımları olduğunu görebilmek mümkün. Örnek vermek gerekirse hemen her gün öğle yemeği saatinde hitler belirgin olarak azalır. (özellikle ticari sektör hitlerinde)
Gece iş dünyasına ait web sitelerinin sürede kalma süresi %50 azalır... Ancak bu mesela film sitelerinde tam tersi akşam ve gece saatlerinde artarken gün içinde düşecektir.
Çok uzatmadan söylemek istediğim; ggle nin bunları anlaması oldukça kolaydır. Tıpkı mouse 'un hareketlerini botların algılaması gibi! Deneyin sayfanıza girin analitiks ide açın. Eğer sayfada hiç bir hareket yapmıyorsanız belli bir süre sonunda ziyaretçi syrılmış gibi 0 göreceksiniz. Eğer moseu ve tıklama hareketlerine devam ederseniz 1 ziyaretçi olarak görünmeye devam edersiniz.
Sektör ortalamanıza göre ziyaret dağılımları, bu dağılımlarda yer alan sayfa da kalma süreleri. Bazı sayfalarda gündüz bazılarında gece uzun kalındığı gibi, kullanıcı profili açık olanlardan ilgi ve bölgesel dağılım verileride senkronizedir.
Şimdi sonuca tekrar gelirsek; bana (tamamen kişisel görüşüme göre) organik hit bana göre kendini kandırmaktır. Zamanla bunun bedeli kalıcı ve içinden çıkılamayacak hal alacak kadar kötüye gider. Bu süre uzun olabilir ama önünde sonunda bomba elinizde patlar.
Oragnik hit seo vs değildir. Nasıl yazılım ve hack dünyası varsa organik yapay ve gerçek seo dünyasıda vardır. Organik hit denilen hadise kara seo da değildir. Artı veya eksi seo nun hiç biryerinde yoktur.
Çünkü hit dediğimiz olay seo çalışması değil seo çalışmalarının sonucudur.
Bana göre bir siteye yapılacak en büyük kötülük onu uzun dönemler organik hitle beslemektir. Bu bir nevi gdo lu gıdadır ve en sonunda erken öldürür. Hızlı yaşa genç öl...
Açıkçası ben organik hitle yükseliyorum diyenlerede inanmıyoum. Yalancı demiyorum yanlış anlamayın. Ben kişisel olarak inanmıyorum. Yapabilen varsa ve bu yükselmeyi organik hite bağlıyorsa helal derim.
Ek Olarak: Benim geçmiş bir sitemde 8-9 ay kullandığım organik hitin pisliğini temizlemem 1 sene sürdü ve hala orası temizlenmedi. Ggle ın tekrar güvenini kazanmak uzun zamanımı ve çok paramı aldı.
Ek Olarak: Bu arada ggle kendi dışında yüksek hit alan sitelere şu cevabı verir; senin hitin nasılsa yüksek bana zaten ihtiyacın yok ve ortada kalakalırsınız.
Sosyal medya facebook hesaplarından günde 100 bin hit alan bir sitemiz vardı. Ggle da bir tık yükselmedi site. Ve inanın ziyaretçinin sitede kalma oranı yüksekti. Ne oldu?
Bükemedikleri bileği öpmeye karar verip seo anlaşması yaptılar ve şimdi mutlular :)
Ek Olarak:
Ortalığı karıştırma niyetinde değilim .Yorumunuza bakarsak bu tarz programlara karşısınız.Bir ara bende karşıydım fakat bu programlar nasıl oluyorda sıralama yükseltiyor ? Seo dediğimiz sıra yükseltip istediğin kelimede yukarıda olmak değil mi ?
Hocam gerçekten o verdiğiniz linkteki sitenin hitlerle yükselmesi zor. Yani organik hitle yükselmesi zor.
Ggle ın standartları vardır. Standart süre o sektör ve konuda 4 dakika diyelim. Senin sitende 15 dk kalsalar para etmez gogle gözünde... Ggl gerçeklere bakar. Elindeki verilere güvenir istatiksel davranır...