WebDost Üslubunuzu biraz yanlış anladım evet. Açıklamayı yaptınız, çıkışım için kusura bakmayın.

Öğrenme konusunu kendi tarafımızdan eşeleyebiliriz ancak. Kimi insan okuyarak sizin dediğiniz metod ile öğrenirken, kimi insan saatlerce eğitim videosu izler, uğraşır didinir,yanlış yapar,tekrar uğraşır ve öğrenir. Bu kişiden kişiye muhakkak değişir.

Sıkıntı şu ki, ben sizin dediğiniz metodla öğrenmeyi beceremedim. Aşırı sıkıcı buluyorum. Kitaplarda verilen örnekleri de çok yavan buluyorum açıkçası.

Sonuca gelecek olursak, üniversite kısmındaki öğrenciler nasıl öğreniyor bilmiyorum, ama hali hazırda çalışan ve benim tanıdığım insanların %99' u bu işi internetten çalışıp didinerek öğrenmiş.

Şu zamana kadar çalıştığım şirketlere, grafiker, backend,frontend zırt pırt ne kadar stajyer-öğrenci geldiyse; hepsi boş geldi, dolu çıktı. Sırtını developer' a dayamak diye bir şey var. Afaki söylenen bir laf değil bu. Sırtınızı developer' a dayarsanız çok çok hızlı bir şekilde bu işi öğrenebilirsiniz zaten. Ancak şu da bir gerçek ki; internet olmadan bu işi öğrenmeye devam edemezsiniz bile. Kitaplar olmadan öğrenmeye devam edebilir miyiz? Bu soruyu da size bırakıyorum :)