Konuya yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Yapılan açıklamalar dahilinde benim anladığım şunlar:

a) Paylaşımlı hostingte verilen CPU kullanım hakkı tüm CPU için değil yalnızca bir çekirdek üzerindendir.

Örnek: 16 çekirdekli 2500 MHZ bir sunucu 16 parçaya bölünmüştür. Toplamda 40.000 MHZ kapasitesi vardır. Sizin CPU kullanım hakkınız %25 ise:

(40.000/16) x % 25= 625 MHZ size ayrılan işlem gücüdür.

b) Çekirdek bölümlemesi illa fiziksel sayıyla eşit olmayabilir. Örneğin 16 çekirdekli bir sunucu sanal olarak 32 parçaya bölünebilir ve size bu parçadan % 25 kullanım izni verilebilir. Böyle bir sistemde ise

(40.000/32) x % 25= 312 MHZ size ayrılan işlem gücüdür.

Tüm bunlardan anladığım kadarıyla artık benim için % 25 ya da %40 CPU kullanım hakkı fazla bir şey ifade etmiyor. Önemli olan bizim kullanımımıza sunulan MHZ cinsinden hakkımız. Zira yukarıdaki örnekten yola çıkarsak bir firma 16 çekirdekli işlemciyi 64 parçaya bölüp %25 kullanım hakkı sunarken diğeri 16 parça üzerinden % 25 kullanım hakkı sunabilir. Bu nedenle her ikisi de % 25 kullanım hakkı yazsa da gerçekte ikinci firma 4 kat daha fazla işlem gücünü size sunuyor.

Yani paylaşımlı hosting satın alırken MHZ cinsi değerlere ulaşabiliyorsanız sizin yararınıza olacaktır (entry process, bellek miktarı eşit kabul edilirse).

Şu anda TURHOST 500 MHZ, Radore ise 2000 MHZ kullanım hakkı veriyor paylaşımlı hosting paketlerinde. Diğer firmaların MHZ cinsi değerlerine ulaşamadım