Merhaba, araştırma içindeyseniz, veya araştırma içerisinde olanlara kurulumu aşağıdaki gibi özetleyerek ileteceğim.

Linux Mint Nedir, Diğer Linux Dağıtımlarından Farkı Nedir?

Linux Mint Debian ve Ubuntu tabanlı bir işletim sistemidir. Linux Mint 27 Ağustos 2006 tarihinde duyuruldu ve ilk sürümü olan 1.0 Ada KDE Masaüstü ortamı ile çıktı. Linux Mint diğer Linux işletim sistemlerininde olduğu gibi açık kaynak işletim sistemidir. Linux Mint diğer Linux dağıtımlarının yanı sıra kolay, güçlü ve sade bir işletim sistemi olarak tanınır. DistroWatch sitesinde en popüler linux dağıtımları altında ilk sıralarda yer almaktadır.

Linux Mint işletim sistemi birçok Linux dağıtımları yerine tercih edilen bir işletim sistemidir, kaldı ki bir çok Ubuntu kullanıcısı Linux Mint’e yönelmiş durumda çünkü Ubuntu’dan daha stabil ve hızlı.

Linux Mint Cinnamon, MATE, KDE ve XFCE masaüstü ortamlarını kullanıcıya sunmakta ve desteğini her zaman devam ettirmektedir.
Linux Mint Kurulumu

Linux Mint →internet sitesinden istenilen masaüstü ortamı seçilip 32-bit veya 64-bit varyasyonu indirilir.



İndirilen .iso dosyası, uNetbootin veya Rufus programı ile flash belleğe yazdırılır.



Bu aşamaları tamamladığımızı varsayarsak; taşınabilir diskimizi takıp First Device olarak BIOS’tan seçilir.
Ardından Linux Mint kurulum ekranı yüklenir.




Install Linux Mint seçeneğine tıklanır ve aşağıdaki gelen ekrana dil seçip Continue tıklanır.




Bu aşamayı geçtikten sonra seçtiğiniz dile göre aşamalara devam edilir.




Bir sonraki adıma geçilir. Eğer tüm diski silip kurmak istiyorsanız Erase disk and install Linux Mint seçilir ve continue ile bir sonraki adıma geçilir.




Bu aşamada kurulum yapılacak disk seçilir ve Install Now tıklanır. Bu aşamadan sonra sizden klavye ayarları, giriş bilgileri gibi ayarların yapılması istenir ve Linux Mint kurulumuna geçilir.



Linux Mint kurulmuştur, güle güle kullanın. Kurulumda herhangi bir sorun yaşarsanız yorum kısmından bildirebilir, →linux mint türkiye forumuna kayıt olup bilgi alabilirsiniz.

Şunu asla unutmayın, Linux Özgürlüktür!