Merhaba üstadlar. 10 yılı geçkin bir google hesabım ve bu hesaba bağlı zaman zaman keyfi amaçlar için kullandığım adsense hesabım vardı. Hesao çok eski, ben kullandığım dönemlerde onay süreci vs. var mıydı hatırlamıyorum. Ama PIN filan sonradan çıktı, sonradan almıştım. Hesapda sanırım 60 dolar civarı gelir vardı, ama hiç para çekmedim. Neyse biraz cahilliğime geldi, 4-5 yıl önce kadar bir projeye giriştim, siteye reklam koydum. Ara ara ilginç şeyler denk geldikçe tıklayıp bakıyordum reklamlara. Google bunu haksız kazanç olarak algıladı ve hesabımı banladı. İtiraz ettim ama geri dönüş bile yapılmadı. Neyse diyerekten bende üstelemedim.

Lakin şuanda aylık günlük ortalama 1k tık alan bir forum sitem var. Yavaştan reklamlara yer vermek istiyorum. Alan adı 2 yaşında. Adsense ban kontrolü yapıyorum, sonuç negatif. Site adsense banlı değil. Öncelikle yine kendi adıma ikinci bir google hesabı açarak başvuru yapmayı denedim. Tabiki onaylanmadı. Daha sonra yine 10 yılı geçkin bir hesap olan babamın hesabından başvuru yapmayı denedim. Yine cevap gelmedi. Sanırım aynı IP üzerinden olmasından kaynaklanıyor.

Öncelikle google'a bir mail atayım, durumu anlatayım diye düşündüm. Sonrasında öncelikle bu konuda daha fazla bilgisi olan sizlere danışmak istedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?