HamdiCetin adlı üyeden alıntı

miniajans teşekkürler ayırdığınız vakit ve ilgi alakanız için peki ben sadece postname şekline yapmak istesem googlede bu indexleri nasıl düzeltebilirim şimdiki linklerine yönlendirebilirim yani.


HamdiCetin Hocam bunun için redirection eklentisini yüklemeniz gerekiyor. Eklentiyi kurduktan sonra Araçlar menüsünün en altında Redirection olur bunu açın karşınıza "Redirects| Groups| Modules| Log| 404s| Options | Support" menüsünü göreceksin burada Redirects menüsünün altında "Add new redirection" başlıklı yer var buraya gel.

Source Url: Yönlendirmek istediğin url örn: /2016/10/tarih-bilgisi.html (domaini yazmıyoruz slash ve linki ekliyoruz.

Match: Url Only Action: Redirect to Url

Target Url: Wordpressteki linkinizi ekleyeceksiniz örn: /tarih-bilgisi.html

Group: Link

bunları yaptıktan sonra "Add Redirection" yaptığınız takdirde blogger linki olan /2016/10/tarih-bilgisi.html adresi /tarih-bilgisi.html adresine yönlenecek ve zamanla google robotları arama sonuçlarında yeni linki ekleyecektir.

Ayrıca 404 bölümüne bakarak siteye giren kullanıcılar hangi linkte 404 görmüş görebilir bunu yeni linke yönlendirebilirsiniz.

Ek Olarak:

fnkproduksiyon adlı üyeden alıntı

Merhaba bir şey sormak istiyorum.
Sitenizde kaç adet içerik vardı?
Sitenizi wordpress'e taşıdıktan sonra sıralama kaybettiniz mi?
Wordpress'e geçtikten sonra, Google üzerinden herhangi bir yazınıza girdiğinizde 404 hatası aldınız mı?

Bende wordpress'e geçmek istiyorum ama sıralama kaybederim ve hatalar alırım diye korkuyorum açıkçası, blogger ve wordpress link yapısı nasıl bu konularda çok bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim.


fnkproduksiyon Ben geçtim sıralama kaybettim. Hatta 2 anahtar kelimemle örnekleyeyim. 1.anahtar kelimem blogger alt yapısındayken 1.sayfa 10.sırada diğer anahtar kelimem 2.sayfa 5.sıradaydı. Wordpresse geçiş yaptım ve 2 anahtar kelimede 2.sayfanın alt sıralarına hatta 3.anahtar kelimem 3 sayfadan 6.sayfaya geriledi. Ancak zamanla site yerleşmeye başladı. Ben geçişi 8 Ekim 2016'da yaptım ve bugün itibari ile 1.anahtar kelimede 1.sayfa 3.sıradayım 2.anahtar kelimemde 1.sayfa 7.sıradayım 3.anahtar kelime 6 sayfadan 2.sayfa 8.sıraya geldi. İlk başta sorun yaşarsınız ama gerekli şeyleri önceden planlayarak yaparsanız ve eksiksiz yaparsanız korkmanıza gerek yok.. Bende ilk başta sıralamadan korkarken wordpressin serbestliğine güvendim ve şuan wordpressle yükselişteyim...