engince adlı üyeden alıntı

Haklısın elbet hep dediğim gibi değil tabiki ancak zaten çekindiğimiz birşey başımıza gelince saplantı oldu.
Yoksa sadece o değil bugün 15 senelik ticaret hayatımda kasti olarak tek 1 kuruş kimseden borç almamış borcunu 1 gün geciktirmemiş biri olarak konuşuyorum.
3-5 ilde onlarca farklı kişiden alacağımı tahsil etmek için gideceğim ve haklı ve şükür fazlasıyla güçlü olmama rağmen bir kaza olmasın dıye dua ediyorum. Sırf bu halsiyetsizler yüzünden ticaretten soğuduk.

Yani nerden gideceği neyin hayırlı yada şans getireceği bilinmiyor. Hata olarak düşündüğünde hayır olabilir.

Sadece bunu yaparken imkan var ise eğer almamak daha uygun olur. İmkan olmaması her türlü insanın kendisine mazaret oluyor. Ki oda hak oluyor bir yerde artık. Herkesin yaptığı şeyler gibi.

Temelinde Faiz almakta vermekte haram ama dönüyoruz bakıyoruz hayatın kendisi kredi ile dönüyor. uzadıkça uzar kısa kısa kesmeye çalıştığım için anlam yitirilmiş olabilir. Herkesin hakkında Hayırlısı olur inş.


Almamak tabi ki daha uygun fakat aglayanin mali gulenin mali oldugundan degil, buyuk ihtimalle uzun suredir aracin odenmeyen borca karsilik elden gidecegi biliniyor ve bakim masraf yapilmiyor, hor kullaniliyor, alindiginda turlu turlu sorunlar cikiyor. Genelde parcalari calinmis oluyor, misal bi mercedes e320 vardi far yikama robotlari klima tertibatindan para eden parcalar vs. 5000 liradan fazla parcasi calinmis halde gelmisti, hemen her yerinden masraf cikinca alan pisman oldu.

Bu isin ihalesini kovalayanlardan da degilseniz isi de bilmiyorsaniz 3-4k ucuza aldim derken zarar edersiniz. Halbuki piyasada arasaniz degerinden 2-3k altina nakitle arac almak cok da zor degil. Ustelik binip surme deneme inceleme hakkiniz da var, icrada bu hakkiniz da yok. Yedieminciler tanidik degilse zarar edersiniz, arac uzun suredir yatiyorsa zarar edersiniz, ucuz bir sey yok artik 4 lastik 1000 lira , bi klima motoru 1000-1500 lira.