LikeSend adlı üyeden alıntı

Icrada isler hep anlattiginiz gibi olmuyor.

Bir de soyle dusunun, ufak bir isletmeniz var 50 bin liralik mal verdiniz ama parasini alamiyorsunuz, odenemeyecigini bilerek almis yahut durumu var ama salliyor odemiyor, simdi sizin o kisiden alacaginiz kadar mal almaniz hak degilmidir ? Hatta iyi niyetli bile olsa, alacaginiz sizin hakkiniz, adamin arabasi varsa bunu satarak odemesi hak degil mi, bunu yapmasi gerekmez mi ? Zaten gunu gecirdin hoop haciz diye bir sey yok, belirli surecler taniniyor ve yapacak bir sey kalmayinca mecburen hacize basvuruluyor.

Ya da borclu samimi, almis odeyememis, arabasini almislar, satilmadikca borcu silinmiyor, arabanin orada yattigi her gun ustune masraf biniyor borclu da zarar ediyor. Sahibinden.com a bakin, icraya dusmus arabalarinin ihale ilanlarini acan bir suru kisi var, sebebi de bu iste.

Yakin arkadasim sirf alacak islerine bakan bir hukuk burosunda calisiyor, onceleri ben de sizin gibi dusunurdum fakat ondan hikayeleri dinledikce fikirlerim degisti.


Kesinlikle haklısınız.

Ödeyemiyorsan malını alana ah etmeyeceksin.

Tamamdır illa dert bela gelmiş zorlanmış olabilir bir insan fakat bu zamana kadar ödemediği para yüzünden hangi şahıs yada kurum alacağını alamamaktan dolayı zor dönemlere girdi ?

Konuşalacak çok şey var ama LikeSend siz kısa bir özetle doğru söylemişssiniz.

---

Diğer bir konu icradan araç alma konusunda her yerde değişir mi bilmiyorum ama bende bir dönem niyetine girmiştim. Önce aracı uzaktan görüyorsunuz ve o araç için kapora niteliğinde bir miktar parayı banka hesabına yatırıyorsunuz ( ilgili kurum hesabı )

Daha sonra icra gününden bir kaç saat önce aracı görme imkanınız oluyor ve ustanıza aracı baktırıyorsunuz ( aracı sanayi götürme şansı yok ). Usta tamam dediyse ihale ye giriyorsunuz. Diyelim ki kazanamadınız ( sanırım 3 hafta ) belli bir süre sonra paranız size iade ediliyor.

Tabi ki yine doğru olup olmadığını internetten yada ihale açan kurumun şartlarını okumanız fayda sağlar.


Arabanın temiz çıkma durumu ise, dışarıdan normal vatandaşın arabasının temiz çıkma ihtimalinden pek de farklı değildir.

Sonuç olarak siz yazdıklarımı okuduktan sonra önce ihaleyi açan kurumun şartlarına daha sonra genel olarak google üzerinden '' ihaleden otomobil alma '' şeklinde bir arama yaparak şartlarına bakın.