-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
boya kontrol inspector
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Aynı siteler bendede çıkıyor ama bu sitelere erişim yok.
Sitelerimizi Googlede arayıp organik trafiği artıralım (Dayanışma) >>> https://goo.gl/TTfPYj
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bunlar backlink mi yoksa Analytics verilerinde görünen spam yönlendirmeler mi?
Ne ekersen onu biçersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster - Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@Zargana Analytics verilerinde görünen spam yönlendirmeler,
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
O zaman disawow yaparak yani Google'a bildirerek bu linkleri kaldıramazsın. Çünkü ortada böyle bir link gerçekte yok. Yalnızca Analytics verilerini manipüle ederek sanki sana trafik gönderiyorlarmış gibi yapıyorlar. Oysa gerçekte bot trafiği dahil hiçbir trafik yok. Bunlara Analytics altında filtre koy.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ne ekersen onu biçersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bu tür kaynaklardan bana da hit geliyor.Console dan takip ediyorum backlink olarak görünmüyor.Disallow yapmamıza bu yüzden gerek yok heralde.Bir sorun çıkaracığını düşünmemiştim hiç.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
@mrt87 kardeşim analytics spam referrer denilen olayda sitene gerçekte verilmiş hiçbir link olmuyor. Yani o siteye baktığın zaman sitene verilmiş bir tane bile link bulamazsın. Örneğin Analytics dışında başka bir sayaç programı daha kullansan, Analytics yüzlerce ziyaretçi girişi de gösterse diğer sayaç programında hiçbir hareket görmezsin. Çünkü gerçekte sitene o referans adresinden ne ziyaretçi geliyor ne de bir bot. Yöntemi nasıl uyguluyorlar bilmiyorum ama Analytics bir şekilde manipüle ediliyor. Amaç senin merak edip o siteye bakmanı sağlamak, ki bunu başarmışlar böylece hit ve dikkat çekmek.
Analytics filtrelerinde ise kafa karıştırdığı için fitreye koyman lazım. Yoksa sen verileri incelerken aslında hiç olmayan ziyaretçileri işin içine katıp değerlendirme yaparsın. Örneğin bana daha dün, yalnızca 3 saat içinde ben fark edene kadar bir siteden (link vermiyorum zira onlar da bunu istiyorlar) güya 42.000 ziyaretçi geldi. Gerçekte bu kadar ziyaret olsaydı paylaşımlı hosting hesabım çoktan çökerdi. Analytics verilerini doğru değerlendirmek için filtreye koymak şart.
Ne ekersen onu biçersin