sanırım buldum

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Ne Demek?

Kredi kartı yaklaşık 30 günlük bir süreç sonunda hesaplanmaktadır. Bu hesaplama tarihine kredi kartı hesap kesim tarihi adı verilmektedir. Yani kredi kartının aylık olarak hesaplanma gününe kesim tarihi denilmektedir. Bu tarih yaklaştığı anda yapılan alışverişler nakit ödeniyormuş gibi kabul edilir.

Yani örnek vermek gerekirse kredi kartı hesap kesim tarihi ayın 28’i olan bir kişi ayın birinde yaptığı harcamaları kredi kartı son ödeme tarihi baz alındığında yaklaşık 30 gün sonra öderken ayın 27’sinde bu kart ile alışveriş yaptığı takdirde bu harcamasını yaklaşık 3-4 gün sonra ödemek ile yükümlüdür. Bu nedenle yüksek tutarlı harcamaların mümkün olduğunca kredi kartı hesap kesim tarihinden sonrasına ertelenmesi önerilir.

ziraat hesabıma giriş yapıp kredi kartı menüsünden hesap kesim tarihini ayın 1'inden 15 'i ne falan getirirsem krediyi bir sonraki ay öder sanırım , ben bankayı aradıktan sonra sonucu yazıcam buraya yardımcı olanlar arkadaşlara teşekkürler.

Ziraat bankasını aradım aralıkta 3 aylık tutar toptan yatırılıyormus , bu meseleyide sordum kadın dediki hesap kesim tarihini değiştirebilirim ama bu ay etki etmez bir sonraki aydan baslar
.