AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

5 yıldan fazla süredir Youtube'dan kazanıyorum ve ilk başta biraz sabırlı olmak lazım. Yeni başlayacak birisi 20 video olmadan abone sayısını vs. önemsememeli. Sadece en güzel şekilde videoları hazırlayıp yaklaşık 20 video olduktan sonra gidişata göre daha iyi şeyler yapmaya çalışmalı. Zaten göreceksiniz ki gün geçtikçe izlenmeler artacak, aylık kazanç artacaktır. Bu yüzden ilk başta sabırlı olmak gerekiyor.

Videolar minimum 5-10 dakika aralığında olmalı. Daha uzun videolar insanı sıkıyor, daha kısa videolar ise hem daha az para kazandırıyor hemde izleyiciyi kanalda tutmuyor. Video başlıkları videoyla alakalı ve ilgi çekici olmalı. Şuanki popüler diye tabir ettiğimiz enes batur adlı ergen arkadaş gibi videoyla alakasız başlıklar girilirse daha başta olduğun için kaybedersin. Birde videolarında bilindik müziklere çok az yer vermeye çalış. Her ne kadar youtube 10 saniyeye kadar olan müziklere felan izin versede müzik şirketleri manuel olarak telif hakkında bulunabilir ve videon kaldırılabilir. Başka soru varsa sorabilirsiniz. Mümkünse PM atmadan :)


Bu güzel bilgiler için teşekkürler hocam. :D

Ek Olarak:

aciltavuk adlı üyeden alıntı

Kazanç olayı videonun süresinden vs ziyade çıkan reklamlar ve tık oranıyla alakalı diye biliyorum.

benim de hiç anlayamadığım bir nokta var. neyin telif olup neyin olmaması konusunu bir türlü anlayamadım.

mesela başka bir sosyal medya platformunda paylaşılmış normal vatandaşların paylaştığı videolar telife giriyor mu? veya qatami isimli kabe imamının okuduğu sureler telife giriyor mu? giriyorsa bunları birden fazla kanal yayınlıyor neden kapanmıyorlar?


Hocam başka sosyal medya platformunda paylaşılan içerik eğer Youtube'da yoksa sıkıntı olmaz diye biliyorum. Ama varsa eğer telife girer. Aynı zamanda o içeriğin içindeki müziklere filan da dikkat etmen gerek.