Öncelikle merhaba. :)
Ben bu sistem değişmeden önceki en son olan sınava girmiştim geçen yıl. :) Daha önceden tecrübem vardı sadece yazılıya çalışmak gerekiyordu ama hani tecrübe dedim ama sadece araba sürmek o kadar. :) Park vs. yok. :D :D :D

Afedersin, hiç bırakmadım eşşek gibi çalıştım. Zayıflamak içinde spor yapıyordum, dağ bayır gezerken elimde kitap okuya okuya girdim sınava. Hiç araştırmadan sana söylemek istediğim bazı şeyler var. Ben sınavda ve sınav öncesi kaygı yaşadım siz yaşamayın diye... :)

Yazılı sınav sistemi kolaydır. 50 Soru sorarlar, 4 şık vardır. Sallasan yanlışı doğruyu götürme sistemi yoktur. Kurs size kitap verir o kitap içeresinde ki test soruların aynısı bile sınavda çıkabilir. Ben denk geldim 5 - 6 soruyu daha önce çözmüştüm. :) Sizi çok zorlayan kısım sağlık ile motor olacaktır.

Ben şöyle çalıştım; günlük 20 - 30 sayfa ilerler, sayfa sonuna geldiğimde baştan geldiğim yere kadar tekrar ederdim. Sonra gözüm kapalı kendim tekrar eder, ünite sonundaki sorular çözerdim. Son diğer üniteleride aynı şekilde yapar; bir önceki ünite sorularının şıklarını siler tekrar çözerdim. Bu sayede küçük bir kitabı (300 - 350 sayfa) bu şekilde bitirdim. İnternetten daha önceki çıkmış soruların çıktısını aldım ve onları çözdüm. Hep barajın üzerinde not aldım. :)

Kendini hiç sıkma ve kötü düşünme. Hatta hiç okulda sınavlarında kötü isen ve o kitabı ezberlemek zoruna gidiyorsa da hiç değmez bende öyle düşündüm; ilk 5 sayfa inceledim sonra "yaparım" dedim. :D Birde bazı tayfa var çalışmaya gerek yok sorular kolay diyor. Onlara kanmamalısın bence çalış olmayacak şey değil. Öyle arkadaşlarım var 2 sınava kaldılar sonunda eşşek gibi çalışıp sınavı geçip ehliyeti aldılar. :)

Yazılı sınav sonrası da kurs direksiyon eğitim yanında güzargah eğitimide verecektir gitmemezlik yapmamalısın. :)

Şimdiden başarılar dilerim... :)