Mertkas adlı üyeden alıntı
Ben bu seo işini halen çözemedim hocam. Size geçmiş olsun çok üzüldüm. Keşke bogle olmasaydı. Benimde 6 aylık bir sitem var ama seo paketi alsammı almasammı diye düşünüyorum şuan. Bizleri aydınlatmak adınada bir konu açsanız , seo fazla alındığında zararlımı veya zararsızmı hangi seo paketlerini almamız lazım gibi bir bilgilendirseniz bizleri keşke.
Sevgili Mertkas kardeşim, biraz iltifat sayıyorum yazdıklarınızı. 3-4 yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak her zaman söylediğim gibi seo uzmanı hatta kalfası bile değilim :) . Seo kocaman bir yalandır, eğer yaptığın işi seo diye yaparsan yanılırsınız. Mantığımı şöyle bir örnekle vereyim.
Çalışma yapacağın site öncelikle kullanıcıyı tatmin etmeli, içerik olarak çalışacağın anahtar kelimeler ile alakalı doyurucu içeriği olmalı. Zaten kod yapısı ve mobil uyum olayını hiç anlatmıyorum. Mevcut sitemiz içerik olarak sürekli olarak yani yükselme ve yukarıda kalma zaman çalışmasında içerik ile beslenebiliyorsa çok artısı oluyor. Eğer sektörel site ise ve içeriği üretilmez ise buna çözüm ise duyuru haber adı altında bir blog gibi sürekli olarak ana anahtar kelime ile çoğaltılıp özgün makale resim ile ana anahtar kelimenin olduğu sayfalar sinyallenerek girilik. Bir makalede maksimum iki iç link ve linklerde
www.siteadı diye olmadan /anahtar-kelime.html şeklinde olmalı. Bu siteyi besler, arama motorları gözünde güncel olduğunu ve ilgilenildiğini gösterir. Bazen günde bazen 2-3 günde bir giri yeter.
Tüm bu yukardaki kısaca yarım yamalak yazdıklarım sadece site içinde yapılan bir kaç işlem. Daha gerekli eklentiler var (ben seo işini istisnasız wp ile yaparım) düzgün seçilmiş eklentiler, seosu iyi tema, güzel optimizasyon zaten bu işin %30 unu tamamlar.
Bundan sonra ise paravan bloglarınız ve sosyal sayfalar olmalı, blogger, wp, thumblr, pinterest, face, twitter, instagram, weheartit, linkedin gibi temel popüler ağlar yeterli..
Daha sonra mutlaka google yandex ve bing yerel rehber. Ardından Yellow page ve yelp, tabi sonrasında tüm yerel rehberlere belirli aralıkta puan ve yorumlar.
En başta dediğim paravanlar ana sitedeki sabit sayfalar belirli aralıklar ile doğal olarak paylaşılacak, sonrasında ise her besleme için girilen içerik paravanlara özet olarak en altta kaynak linki ile gönderilecek.
Asla yapmadığım bu seo paketlerinden almaktır. Tecrübe olarak aldım tabi ama inanın faydası yok bir çoğu spam . Eğer bir paket alacaksanız aldığınız her site için farklı bir yazı üretmezsen bir işe yaramıyor, ha üretsende eğer aldığın sitenin spam skoru yüksek ise yine boşa gider.
Newsli sitelerden yazı alma, eğer gerçek anlamada kaliteli site bulursan, gerekli analizler sonrası 250-300 en az kelimelik makale yazdırıp, üç iç link ve bir resim ile onu yayınlatman. Bir ay içinde aldığım maksimum tanıtım 4-5 i geçmedi.
Aldığın bu tanıtımlardaki 3 link siteni işaret eder bu hep aklımızda olsun. Kaliteli siteden aldığın bu sinyallere de ucuz seo yaptırabillirsin. Yani bahsedilen paketlerden bu senin ile alakası olmayan sayfalara seo yaptır. Oraya giden her sinyal seni göstereceği için 0 zararı olacak riski olmayacak faydası olursa sevineceğin bir çalışma olacak.
İnan o kadar çok kriter varki aklıma gelmiyor. Kabaca yazdım.
PAgespeed ve gtmetrix gibi sitelere çok takılıp üzülmeyin ben site açılış hızı ve kullanıcı deneyimi dışına hiç takılmadım takılmaya gerek yok.
Seo puanlama sitelerini ise tamamen sallayın. Bir deneme yapın TR nin en büyük bildiğiniz ticaret sitelerini bir sorgulayın ve hata durumuna bakın. Bu size moral verecektir.
Kısacası doğal olmak çalışmaları seo adına değil bulunabilirlik adına yapın. İş yerinizi işaret eden sinyalleri doğal olarak yayın.
Umarım katkım olabilmiştir.
Saygılarımla.