Çalıştığınız süre boyunca anlaştığınız ücreti almışsınız zaten.
Adam size yüzde 70'ini harca yüzde 30'u sana kalsın mı dedi sanki!
Tamam bir senelik olarak anlaşmış olabilirsiniz ama adam erkenden çalışmayı bitirmiş. Belki işleri yolunda gitmedi, belki bütçesi kalmadı, belki gerekli geri dönüşü göremedi, belki de gerçekten çalışmadan memnun kalmadı.
Şuna bakmanız lazım:
Her ay anlaştığınız ücreti size ödemiş mi: Evet
Siziz ondan alacağınız kalmış mı: Hayır
E peki siz adamdan ne istiyorsunuz? Kusura bakmayın ama kafanızdan geçenler ve yaptıklarınız hiç bir iş ahlakına sığmaz.
Adam size yüzde 70'ini harca yüzde 30'u sana kalsın mı dedi sanki!
Tamam bir senelik olarak anlaşmış olabilirsiniz ama adam erkenden çalışmayı bitirmiş. Belki işleri yolunda gitmedi, belki bütçesi kalmadı, belki gerekli geri dönüşü göremedi, belki de gerçekten çalışmadan memnun kalmadı.
Şuna bakmanız lazım:
Her ay anlaştığınız ücreti size ödemiş mi: Evet
Siziz ondan alacağınız kalmış mı: Hayır
E peki siz adamdan ne istiyorsunuz? Kusura bakmayın ama kafanızdan geçenler ve yaptıklarınız hiç bir iş ahlakına sığmaz.
Hocam komik olmayın, ne ahlakından bahsdiyorsunuz. Ben yaptığım web siteyi ve içeriği artık grafik çalışmalarını seo ya dahil etmedim. Bunun sebebi firma ile konuşup tüm bu masrafları yıllık çalışacağımız için sonraki aylarda kazanmış olacaktım. Tüm çalışmalarımı şeffaf yaptım ve ödemelerimide dekontları ile hep gösterdim. Bahsettiğim %30 larda da adwords verdim ve android uygulamasına kadar yaptırdım. Neden çünki samimi konuşuldu ve iş daimi olarak yapılacaktı.
Firmanın memnun kalmamasının sebebi hikayedir. Siz şuan işi almış ve sözünü fazlasıyla tutmuş kişi ile konuşuyorsunuz. Sözünü tutmayan ve beklediğimiz gibi olmadı diyen firmaya tanıdığı tüm firmalar abi nasıl yaptınız bu işi diyor.
Bu konuyu birileri çıksın tartışalım diye açmadım, bu tip olaylar yaşanıyor ve tedbirinizi alın, almayana da yol gösterilsin dedim.
Şurada haklısınız, adamlar şu kadar harca bu kadar kalsın demedi o tamamen benim mandavallığım ve insanlara güvenerek uzun soluklu bir işte güçlü bir altyapı ve çalışma olsun isteyişimden. Acı bir tecrübe oldu.
Ek Olarak:
Ya bu firma bu yazanları okuyorsa, yada reklam kokuyorsa burada yazanlar.. yani bu yazıyı okur okumaz hah aradigim seocu.. pm atıyordum birlikte çalışalım mi diye.. ancak aklıma takılmadi değil..
Ayrıca burada yazan herşeyin hakkınızda hukuksal durum oluşturacağı aşikar iken bunları yazmanız pek mantıklı gelmedi..
Tabi dogruda olabilir.. doğruysa eğer sessizce hakettigini yapin. Şahit de olmasın..
Ek Olarak: Yoksa benim aklıma reklam geldi burada yazanlar
Ayrıca burada yazan herşeyin hakkınızda hukuksal durum oluşturacağı aşikar iken bunları yazmanız pek mantıklı gelmedi..
Tabi dogruda olabilir.. doğruysa eğer sessizce hakettigini yapin. Şahit de olmasın..
Ek Olarak: Yoksa benim aklıma reklam geldi burada yazanlar
Elbette doğursun sorun yok. Reklam yapacak olsam sizce bu şekilde mi yaparım ? Şimdi buradan bana iş teklifi gelecek ben kalkıp ispat etmek zorunda kalmıyacak mıyım ? Yani herşeyi enine boyuna düşünüp hakkaniyetli yapmak gerek. Bu arada tanımadığım insanlarla asla iş yapmadım yapmıyorumda.
Sizce neden konuyu *** da açmadım, reklama ihtiyacım olsa inanın önce orayı kullanırdım. Muli konu yapardım. Ben seocu değilim. Sadece bir amatörüm. (Bu sözün üstüne reklam olmaz sanırım)