CEMB adlı üyeden alıntı

ne yapmışlarda güncelleme yayınlamışlar öyle olay olacak ne var bu sürümde ben göremedim bi css tamama dil olayıda güzel de bi atla deve değil


Merhaba,

Gözle görülür olarak yeni bir default tema eklendi, yazı editörüne bir takım klavye kısa yolları ve ufak değişiklikler yapıldı.

Bunların yanı sıra wordpress'in rest api'de iyileştirmeler yaparak eklenti ve wordpress'in çekirdeğini geliştiren geliştiricilere kolaylıklar ve yeni araçlar getirildi.

Tema önizleme kısmında sürükle bırak, yerleştir özelliği getirildi yani canlı canlı temanızı önizleme bölümünde artık yapabilir ve temanının default css dışında yazdığınız farklı css kodlarınıda sayfa yenilemeden anlık olarak görüntüleyebilir,tasarımlarınızı daha rahat yapabilirsiniz. Ayrıca, sitenizin header kısmında video ekleyebilir ve bunu canlı önizleme kısmından ayarlayabilirsiniz. Bu özelliği ile daha canlı interaktif temalar,siteler görmemiz mümkün olacaktır.

Bunları dağın sadece gözüken kısımları, asıl iş arkaplanda yapılan iyileştirmelerdir. db.version ve wp_options kısımlarında şu adreste bildirilen toplam 39524 bug/hata bildiriminde 38590 tanesi çözülmüş, bahsedilen hata/bug ve güvenlik açıkları kapatılmıştır.

Benim bildiğim, gördüğüm yenilikler bunlar. Ayrıca wordpressin her yeni sürümünde bu tarz konular açılmaktadır, wmaracinın blogunda bazen bu wordpress güncellemeleri duyurulmaktadır :)

Bkz: https://wmaraci.com/blog/wordpress-4-7-beta-surumu-yayinlandi-371

4.7 wordpress kullanıcıları için beklenen bir sürüm idi ondan böyle heyecanlıyız hocam :)

Ek Olarak ;

Daha fazla bilgiyi wordpressin blog yazısında bulabilirsiniz: https://wordpress.org/news/2016/12/vaughan/