wmaraci reklam

WordPress 4.7 Beta Sürümü Yayınlandı

Dün WordPress’in resmi blogu aracılığıyla WordPress 4.7 sürümünün ilk önizleme sürümü olarak yayınlanan Beta 1 sürümü geliştiriciler ve tüm meraklı Webmasterlar için kullanıma sunuldu. WordPress 4.7 sürümü henüz hala aktif bir geliştirme sürecinde ancak WordPress’in yeni sürümünün ne gibi özellikleri kullanıcıya ulaştıracağını bilmek isteyen, yeni WordPress sürümünü test etmek isteyen veya geliştirici olarak katkıda bulunmak isteyenler için için beta sürümü oldukça güzel bir fırsat.

WordPress’in aynı blog yazısı üzerinden yapılan açıklamaya göre Wordpress 4.7 sürümünün 6 Aralık 2016 tarihinde final sürümüyle çıkış yapması bekleniyor. Yeni sürüm için şimdilik bir çok geliştirmenin var olacağından bahsedebilmemiz mümkün, sahip olacağımız özelliklerin bazılarınıysa hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz;

WordPress 4.7 Sürüm Özellikleri

  • Twenty Seventeen: WordPress’in varsayılan temalarından biri olan Twenty Seventeen’e yeni ve sürükleyici öne çıkarılan görsel özelliği, Video Header ve ince animasyon geçişleri eklenecek. Daha çok iş odaklı bir tema olarak karşımıza çıkacak olan Twenty Seventeen için farklı Front Page tasarımları, Widget, navigasyon ve sosyal menüler gibi daha birçok yeni özellik getirilecek. Varsayılan temanın kullanışsız yönünü tümüyle ortadan kaldırılacak en heyecan verici özelliklerden biriyse artık Twenty Seventeen için kullanıcıların özel renk şeması tercihi yapabilmeleri olacak. Düzenli bir gelişim aşamasının içerisinde yer alacak olan Twenty Seventeen temasına 2017 yılında farklı özellikler ve birçok dil özelliğinin eklenecek olması da cabası.
  • Video Header: Twenty Seventeen ile birlikte artık Header bölümüne görsellerin yanı sıra video içerikler eklenebilecek. Özellikle sitelerine giriş yapan müşterilerini büyük ve atmosferik bir video ile etkilemek isteyen kullanıcılar için şimdiden tüm gerekli ekipmanlar hazır.
  • Tek Akış Üzerinden Kurulum: Yeni WordPress sürümüyle bir blogu özelleştirmek veya yeni kurulumlarda yapılacak özelleştirme halletmek çok daha kısa sürecek. Örneğin artık özelleştirici menüsü içerisinden tema araması yapıp, tema kurulumunu yapabileceğiz. Yada bir sayfayı düzenlemek için hemen bu bölümde yer alacak olan kısa yolları kullanabileceğiz. Tek akış üzerinden kurum özelliği hem yeni tema ve özelleştirme işlemlerinde Webmasterların yükünü azaltacak hem de yeni siteler oluşturmayı çok daha kolay hale getirecek.
  • Adminler için Ayrı Dil Seçeneği: Sitenin tek bir dile sahip olması WordPress’in Admin kullanıcılarının da tek bir dili kullanmak istediği anlamına gelmiyor. WordPress 4.7 güncellemesiyle birlikte artık adminler istediği taktirde admin paneli içerisinden farklı bir dil seçeneği atayıp kendilerine özel olarak kullanabilecekler. Adminler bu dil seçimini kendi profillerini düzenleme sayfası üzerinden tek tıkla gerçekleştirebilecek.
  • PDF Thumbnail Önizlemeleri: PDF dosyaları upload edildiğinde artık PDF’e dair bir thumbnail yani önizleme görseli oluşturulacak. Bu sayede içerik oluşturucular hangi PDF hangisiydi karmaşasından kurtulmuş olacak.
  • Gerçek Zamanlı CSS Önizlemesi: CSS üzerinde değişiklikler yaparken; önce kodu değiştir sonra kaydet, daha sonra da siteye bak üçgeninin sonu geliyor. Gerçek zamanlı CSS önizlemesi sayesinde CSS düzenlemelerini gerçek zamanlı olarak önizleme yapabileceğiz.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra WordPress’in kaputun altında yapılan geliştirmeler de var. Kaput altındaki geliştirmeler için buradaki bloga göz atabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al