lostyazilim
tr.link

Anahtar kelimeler artik gecerli degil mi?

16 Mesajlar 2.591 Okunma
lstbozum
tr.link

jooule jooule WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Emekli model
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba ben buzzy scripti kullaniyorum. Google aramalarinda cikmak icin anahtar kelimeleri kullanilmiyor mu artik? Yani sadece eklenilen konu,makale veya icerige etiket girerek mi google da aramalarda cikiyoruz?

Scripti yazan firmaya, google aramalarinda belirledigim anahtar kelimelerinde cikmam icin anahtar kelimeleri nereye gircegimi sordum.

Oda bana editör üzerinden dedi, yani eklenilen icerige girdimigiz etiketler.

cevap su sekilde;

" Anahtar kelime olarak taglardan bahsediyorsanız editor üzerinden eklemniz mümkün. Keywords metagından bahsediyorsanız bu artık çok önemli bir metag değil. Ancak illa eklemek istiyorsanız tags kısmına eklediklerinizi meta tag olarak eklemeyi cpanelinizin üzerinden eklebliriz. "

wmaraci
reklam

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Meta etiket kullanımı artık google tarafından göz önünde bulundurulmuyor.

editorxx editorxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 208
  • Beğeniler 74 / 53
  • Ticaret 4, (%100)
Doğru söylemişler. Google artık meta etiketleri sıralamaları belirlerken göz önünde bulundurmamaktadır.

JestWeb JestWeb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 102
  • Beğeniler 32 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Peki ne yapmak gerek ? Çözüm Nedir ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Emekli model
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

impjix adlı üyeden alıntı

Meta etiket kullanımı artık google tarafından göz önünde bulundurulmuyor.

Peki google benim nasil bir site oldugumu nelere ve neye hitap ettigimi nasil anlayacak? Haber sitem var diyelim. Yani her habere özgü etiket girilcek dogrumdur? Cesit cesit haberler oluyor. Mesela oyuncaklar ile ilgi bi haber yayinladigimda.

o haber icin yazdigim etiketlerden mi google da cikacagim? " oyuncak haberi " , " ilginc oyuncaklar "

tazrindami?

Ek Olarak:

editörx adlı üyeden alıntı

Doğru söylemişler. Google artık meta etiketleri sıralamaları belirlerken göz önünde bulundurmamaktadır.

Peki arama motorları sitemi ne ve nasil algılayacak?

anahtar kelime dediğimiz olay, arama motorlarına yazdığımız herşey anahtar kelime degilmidir?

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Haberin içeriği ve başlığından anlayacak sitenin ne olduğu.

• Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Emekli model
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Peki artik gecerli degilse SEO bölümünde o kadar seo calismasi yapan insanlar neden sürekli anahtar kelime üzerine calisiyor? Sunduklari paketler bile anahtar kelime üzerine

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

jooule adlı üyeden alıntı

Peki google benim nasil bir site oldugumu nelere ve neye hitap ettigimi nasil anlayacak? Haber sitem var diyelim. Yani her habere özgü etiket girilcek dogrumdur? Cesit cesit haberler oluyor. Mesela oyuncaklar ile ilgi bi haber yayinladigimda.

o haber icin yazdigim etiketlerden mi google da cikacagim? " oyuncak haberi " , " ilginc oyuncaklar "

tazrindami?

Ek Olarak:

Peki arama motorları sitemi ne ve nasil algılayacak?

anahtar kelime dediğimiz olay, arama motorlarına yazdığımız herşey anahtar kelime degilmidir?

Etiketler site içinde ziyaretçilere kolay ulaşım sağlamak ve site içi aramalarını kolaylaştırmak için kullanılır.

Şuan Google; Google Analytics verilerine, yorumlara, sosyal medya etkileşimlerine, teknik detaylara (mobil uyumu, https, amp) vs bakıyor diye biliyorum. Onun haricinde zaten Google sitene eklediğin her resmin ne olduğunu anlayabiliyor.

Resimin telif hakkı var mı ?
Başka siteden mi alınmış ?
Yazılarla resim arasındaki ilişki nasıl ?
Başlıkla yazı ilişkisi nasıl ?

Bunları normal Wordpress uygulamaları bile 1 saniyede çözümleyip sana sunuyor. Google bunlar gibi birçok etmene bakıyor. Anahtar kelimenin etkisi öncekine göre daha az.

Ben bunları yabancı sitelerden okuduklarıma göre söylüyorum. Şahsen deneyimlemedim ama aynı fikirdeyim.
yb79

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Emekli model
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Tesekkürler gayet aciklayici bir yanit.

Fakat dedigim gibi benim anlamadigim sey. Madem google icin anahtar kelimelerin önemi yok. Seo bölümünde onlarca satici neden anahtar kelime üzerinden is yapiyor?

Hepsinin sundugu paketler bile verilen anahtar kelimelere göre.

Yani bu durumda ya google bizi kandiriyor anahtar kelimelerin önemi yok diyerek. Yada bu seo isleri yapan insanlar?

editorxx editorxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 208
  • Beğeniler 74 / 53
  • Ticaret 4, (%100)
jooule Anahtar kelime bazlı SEO çalışması ile meta keywords'ler farklı anlamlara geliyor. Meta keywords'ler siz Google'a sitenin veya sayfanın hangi kelimelerle ilgili olduğunu söyleyebileceğiniz alanlardı. Google bunu öncesinde sıralamalara etki edecek bir kriter olarak yorumluyordu. Fakat bundan bir sene öncesinde Google artık meta keywords'leri dikkate almayacağını söyledi.

Günümüzde ve gelecekte asıl odaklanmamız gereken nokta; kullanıcı deneyimi, yararı ve verilerin yapılandırılmasıdır.
turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al