sosyofikir adlı üyeden alıntı

:) hangi yabancı siteden mi ? alıntı bir yazıdan bahsetmiyoruz. Bu arada amatör veya değil neden böyle yazıların altına yazarın yazılarını kötü etkileyici yorumlarda bulunuyorsun anlamıyorum neyse :) kolay gelsin daha iyisin evet inanılmaz amatörce. Gerçekten anlamıyorum. Bu arada "blue ball" yazınca alıntı olmuyor alıntı yazı demek direkt kopyalayanan yazı demektir. Bir yazı okunup kafada yorumlandığında sonrasında yazıldığında alıntı olmaz.

Amacım kötü yorumlar yazmak değil. Senin eleştirileri kaldırabiliyor olman lazım. Bak ben sana eksiklerini söyleyeyim.

Bir kere yazıyı şu siteden aldığın belli. http://www.mintblogger.com/2008/12/5-best-seo-tips-for-bloggers.html (Google'da Blue ball şeklinde aratınca direkt olarak site çıkıyor.). Senin yazıyı başka siteden Türkçe'ye çevirerek ve kendi yorumları da eklemende yanlış bir şey yok.

Bir yazı okunup kafada yorumlandığında sonrasında yazıldığında alıntı olmaz.

Verdiğim linkteki yazıyla seninkini karşılaştırınca, senin kendi yorumlarını yazı içerisinde çok fazla göremedim açıkçası. Alt etiketinin kullanımını anlatmışsın. Peki alt etiketi ne?. Ne işe yarar?. Bunlar yazının içerisinde yok. Ben bu anlattıklarını biliyorum ama siteni ilk defa ziyaret edecek bir kişinin yerine kendini koy. En azından bir iki cümleyle yazdığın şeyleri açıklaman daha iyi olurdu.

Siteden blue ball örneğini direkt olarak almışsın. Örneği değiştirebilirdin ki onunla bile uğraşmamışsın. Yabancı sitedeki yazıyı yazan adam bazı şeyleri az da olsa ne işe yaradığını açıklamış. Sen açıklama dahi yapmadan kestirip atmışsın.

Örnek senin yazın;
Dosya yüklerken ve ya resim adını belirli bir isim koymak lazım yani örneğin araba resmi ise x marka araba ise xmarkaaraba.jpg gibi. IMG02056.jpg.

Diğer sitedeki yazı;
Choosing a file name that correctly describes the context of the image makes it easy for the indexing bots to categorize it in a better way. Wrong way to name the above image is IMG02056.jpg.

Anladığım kadarıyla İngilizce'nin yettiği ölçüde bir şeyler yapmaya çalışmışsın. Seni suçladığım yok. Yazıların yerleşimi, kullandığın resimler vs hepsi kötü bir görüntü oluşturuyor. Yanlış anlama ama senin yazın diğer siteye göre çok çok amatörce olmuş.

Yine de emek vermişsin. Buna saygım sonsuz. Yazının sonuna yabancı sitenin linkini eklemenin etik açıdan daha doğru olacağını söyledim.

Şöyle demişsin,
Bu arada amatör veya değil neden böyle yazıların altına yazarın yazılarını kötü etkileyici yorumlarda bulunuyorsun anlamıyorum

Amatör olduğunu söylemem çok mu kötü?. Ben sırf amatör dedim diye insanlar senin siteni ziyaret etmeyecek mi?. Senin mantığına göre şöyle yapmak lazım. Bir yazı gördüğümüzde, eğer bu yazı iyiyse "Süper bir yazı. Teşekkürler" diyelim. Kötü bir yazıysa sesimizi çıkarmayalım. Yorum bile yapmayalım. Sence bu doğru mu?. Yaptığın yanlışların başka türlü nasıl farkına varacaksın?. Benim yanlışım varsa insanların beni uyarmasını isterim. İster iyi bir dille söylesinler, ister kötü bir dille. Yeter ki yorumda bulunsunlar. Bu arada iyi veya kötü yorumları kabullenmeyi öğrenmen lazım. Herkes her şeyi sevmek veya beğenmek zorunda değil, değil mi? :)