Söylediklerimi ciddiye alınız, 2004 yılından beri kredi kartı kullanıyorum. 2 yıl vakıfbank da personel olarak çalıştım. Şuan işim gereği Müşterilerime sıklıkla kredi çıkarıyorum. Eski bankacı olduğum için çevremde haftada en az 1 kişi kredi konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

o sicil öyle 5 yıl 10 yıl gibi bir sürede silinmez, kanuni takibe düştüğünüz için böyle, birkaç ay gecikme yaşayıp ödeme yapsaydınız daha kolay olurdu. Her zaman KKB sisteminde sizin ödeme ahlakınız gözükür. Fakat Bu demek değildir ki Hiç bir zaman kredi kartı, kredi alamayacaksınız, Tabi ki alabilirsiniz. Yapmanız gerekenleri şöyle yazayım.

2 de bir kredi kartı başvurusunda bulunmayın, Bunu bankalar görüyor 1 tanesi red ettiği için Düzenli olarak red yiyorsunuz. en az 1 yıl kesinlikle puan sorgulaması ve kart başvurusunda bulunmayın.
Düzenli maaş yatan bir hesabınız olmalı, SGK sicili temiz olan kişiler için çok şart değil, biraz pahalı kredi kullanırsınız ama kredi ve kart veren birçok banka var. Fakat sizde SGK Şart. Çalıştığınız firma kurumsal ve çok fazla çalışanı olan bir firma ise ve Türkiye de Ödeme ahlakı zayıf kişileri soymayı seven FİNANSBANK gibi bir bankada ise maaş hesabınız 3-4 ayda size kendileri kart yollarlar zaten.
Maaş hesabı olmadan da kart ve kredi alabilirsiniz ama Hesabınızda düzenli para akışı olmalı.

Sicili en hızlı düzene koymanın yolu, çok sağlam bir kefil ile cüzzi bir miktar kredi çekip 5-6 düzenli ödedikten sonra kredi kapatmak olacaktır. Çok sağlam kefilden kastım Devlet memuru vs gibi, şirket sahibi vs olmasına gerek yok.