Selam dostlar, daha önce bilge adama gideceğimi ve yorumlarınızı merak ettiğimi söyleyip konu açmıştım, bugün kursun ilk günüydü ve fikir olması açısından size biraz not düşeyim...
Hocamızla tanıştık gayet iyi düzgün kaliteli ve tecrübeli bir kişi.
Sınıf geneli gayet iyi öyle üst düzey salak insanlar yok bilgisizler ama zekiler gözlerinden belli.
Bilgisayarlar berbat kötü ama ders için yeterli.
Hoca hiç algoritma dersi temel eğitim vermeden direk kodlara girdik ve ilk dersten değişkenleri ve dönüşümleri vs. gördük.
Benim azıcık bilgim olduğu için konular kavrayıcı geldi ama sınıfta anlamayanlar olduğunu düşünmekteyim çünkü iş ezber işi değildi ve 1 ay sonra sınıfta doğru dürüst kimse kalmaz gibi düşünüyorum herkes gider 3-5 kişi kalınır gibi.
Hocanın anlatımı gayet iyi aslında ve sürekli dediği şey şu anladıysan kurcalama, önemli olan işi yapmak ve teslim etmek, neyi nasıl yaptığının önemi yok olay amacına ulaşmış mı ulaşmamış mı ? Bir işi ister A yolundan yap ister B yolundan o yolu kendin belirler kendin yürürsün ve binlerce algoritma yaratabilirsin bu zamanla oluşacak birşeydir vs.
Böyle güzel güzel anlattı ve kendi hayatından yaptığı işlerden bahsetti, çok sevdim diyebilirim ama ilk günden çektiği zorluklar oldu biraz baş ağrısı oldu ama sınıf düzeyi gayet iyi ve sessizdi inşallah böyle devam eder ve seri şekilde derslerimize devam ederiz diye umuyorum, şimdilik Bilge Adam konusunda - birşey görmedim. İnternetten video izlemek yerine bu işte 10-20 senesini harcamış adamlardan eğitim almak daha iyi çünkü hem tecrübelerini görüyorsun heves ediyorsun hemde istediğin gibi soru soruyorsun karşılıklı ev gibi oturuyosun ve bilgisayarın başındasın, verdiğimiz parayı hak edecek bir kurs mu bilmiyorum bitirdiğim zaman tekrar deneyimlerimi böyle bir konuda aktarırım :) Herkese teşekkürler.