skytr adlı üyeden alıntı

enteresan.


hem ilahiyat fakültesinde okuysun hem de kahrolsun batsın dininiz diyordun.


Hiçbir din tek din olarak karşımıza çıkmıyor. Bugün Sünniler Şiileri düşman olarak görüyor, Şiiler de Sünnileri. Süryaniler Ortodoksları sapık olarak görüyor, Protestanlar da Süryanileri. Temeli aynı olan Budistlik ve Hinduistlik arasında küçük bir fark olsa da her iki dinin mensupları birbirlerini yanlış olmakla suçluyor.
Hal böyleyken masum insanların ölümüne göz yuman, sırf kendisinden değil diye insanların ölümünü meşru kılan her din yerin dibine batabilir. Benim için sorun yok.

Bugünkü saldırıya sevinenler var aramızda. Neden sevindiklerini belirtelim: Reina'dakiler içiyordu, kadınlar mini etekliydi, Mekke'nin fethini değil yılbaşını kutluyorlardı.

Din insanın vicdanı ile ilgilidir. Herşey insanın kendi içinde biter. Bu akşam içmek isteyen içsin bundan bana ne? Kuruyemiş yeyince dinden mi çıkılıyor?

Bugünkü saldırıya sevinenler yarın Milli Piyango çekilişinin tam listesini veren bir gazete alarak biletlerini heyecanla kontrol edecekler. İşte ben bu noktadaki insanları "şiddetle" eleştiriyorum ve eleştirmeye devam edeceğim.