Üstadım selam,

Anadolu Ajansı aylık 600 TL'ye yakın, İhlas ise 500 TL civarlarında yine aylık olarak. Bu bilgi sonrasında da eğer Adana gibi gelişmiş bir şehirde (konumunuzda yazdığı için direk yorumluyorum) belediye destekli bir internet sitesi açarsanız hem maddi olarak, hem de işlevsel olarak çok rahat edersiniz. Lakin bu durum biraz zorlu bir süreci de beraberinde getirecektir. Yöresel siteler, bireysel siyasi ve ticari reklamlara da kapı açtığı için, haliyle çok fazla insan ile münakaşaya girmek, karalamalara maruz kalmak durumunda kalacaksınız. Buna psikolojinizi de hazırlamanız gerekiyor.

Ek olarak bu tarz haber siteleri genellikle belediye reklamları ile geçim sağladıklarından google adsense onlar için çok geri planda kalıyor. Şehrinizde yer alan bütün belediyelerin Basın-Yayın bölümlerine mail atarak günlük/anlık bülten talep edebilirsiniz. Buna Valilik, Baro gibi devlet kurumları da dahil. Bu bilgileri aldıktan sonra geriye sadece asayiş adını verdiğimiz haberler kalıyor. Bunlar için de aylık 500 TL gibi bir masraf şahsım adına konuşuyorum ki bence gereksiz. Tabi ki seçim sizin. :)