lostyazilim
tr.link

Yerel Haber Siteleri Hakkında Düşünceleriniz

21 Mesajlar 3.238 Okunma
lstbozum
tr.link

th3laststand th3laststand WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
Selam cümleten size herşeyi başından anlatıyorum ilk önce 2 yıllık adsense hesabi olan yemek sitem var arkadaşlar youtube - google playda uygulamam mevcut
1 yıl boyunca ilgilendikten sonra iş degişiminden dolayı pek ilgilenemedim sitemdeki tariflerin %100 bana aittir eskiden ortalama 2-5 bin arası hit vardı ve bıraktık
neyse ki gelelim şimdi ki duruma şu an yerel bir şehirde belediye personeliyim tamamiyle siyaset odaklı bir durum mevcut belediyeleri az cok bilirsiniz bu işe girdikten sonra bulundugum şehirde çok kaliteli siyasi medya yüzü olan insanlarla tanışma fırsatı buldum ve cok tanındık çevreleri olan insanlar gerek medya reklamları vb. gerek radyo reklamı tarzı iş arkadaşlarımla konustugumda olumlu bi geri dönüş aldım aklımda böyle bir yerel haber sitesi var bunun için tanıdıgım 7-10 kişilik bi grupta köşe yazarlıgı yaptıracagım bunlar prof - sporcu - avukat - gibi gibi ve yerel haberleri vericez
bu arada belediye personeliyiz ama masa başı degil araçla il ilçe geziyoruz sürekli ve bu sayede elimizde cok şey oluyor haber bazında + iha - aa tarzı bir ajanstan yıllık abonelikte düşünyoruz alt yapı bu şekil tabi site açanlar kafalarındaki fikirleri duymak isterim amacım adsense vb kazanmak degil bulundugum şehri içten içe yaşamak ve biliyorsunuz seçim dönemleri geliyor geçiyor bu dönemde bu tarz yerel sitelerin olumlu geri dönüşlerini maddi manevi kazanabilecegim düşüncesindeyim fikirlerinizi dinlemek mutluluk verir eleştiri ye açıgım
+ 2 yıllık kısmetse gazetecilik bölümünüde okumayı düşünoyrm.

wmaraci
reklam

miniajans miniajans webteson.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Tek.
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 119 / 107
  • Ticaret 10, (%100)
Elinizde bu kadar fırsat varken kaçırmayın. Adsense çokta önemli değil eğer siteyi tutturursanız o bölgedeki firmaların, partililerin ve kişilerin reklamlarını yayınlamak size maddi manevi destek sağlayacaktır ve ayrıca bulunduğunuz bölgedeki haberleri Anadolu Ajansı, İHA gibi haber ajanslarına satabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz ilin ya da bölgenin temsilciliği ile görüşmeniz daha fazla bilgi almanıza yardımcı olacaktır.
th3laststand

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
peki ortalama iha - aa gibi ücretler aylık veya yıllık olarak bilginiz ne kadardir

miniajans miniajans webteson.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Tek.
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 119 / 107
  • Ticaret 10, (%100)
AA çok aşırı ancak İHA'nın ve DHA'nın Bölgesel olarak daha ucuz olduğunu duydum. Bunlar için sitelerinde teklif alma var. Sizin için mantık şu şekil olmalı mesela seyhan haberleri yapıyorsunuz. Siz zaten Seyhan haberlerini her şekilde buluyorsunuz. Ama Adana'yı kapsayan haber olarak düşünürseniz bunda İHA ve DHA ya da AA bölgesel haberleri yardımcı oluyor. Yok ben ulusal yayında yapmak isyiuorum ajanslardan haber almak istiyorum derseniz bu biraz tuzlu oluyor. Misal İHA anahtar teslim web site, haberler için fiyatları burada
th3laststand

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Üstadım selam,

Anadolu Ajansı aylık 600 TL'ye yakın, İhlas ise 500 TL civarlarında yine aylık olarak. Bu bilgi sonrasında da eğer Adana gibi gelişmiş bir şehirde (konumunuzda yazdığı için direk yorumluyorum) belediye destekli bir internet sitesi açarsanız hem maddi olarak, hem de işlevsel olarak çok rahat edersiniz. Lakin bu durum biraz zorlu bir süreci de beraberinde getirecektir. Yöresel siteler, bireysel siyasi ve ticari reklamlara da kapı açtığı için, haliyle çok fazla insan ile münakaşaya girmek, karalamalara maruz kalmak durumunda kalacaksınız. Buna psikolojinizi de hazırlamanız gerekiyor.

Ek olarak bu tarz haber siteleri genellikle belediye reklamları ile geçim sağladıklarından google adsense onlar için çok geri planda kalıyor. Şehrinizde yer alan bütün belediyelerin Basın-Yayın bölümlerine mail atarak günlük/anlık bülten talep edebilirsiniz. Buna Valilik, Baro gibi devlet kurumları da dahil. Bu bilgileri aldıktan sonra geriye sadece asayiş adını verdiğimiz haberler kalıyor. Bunlar için de aylık 500 TL gibi bir masraf şahsım adına konuşuyorum ki bence gereksiz. Tabi ki seçim sizin. :)
th3laststand

kişi bu mesajı beğendi.

Farazi Farazi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 185
  • Beğeniler 157 / 54
  • Ticaret 3, (%100)
th3laststand
kesinnet ağabeyimiz yerel habercilikte tecrübeli ve çok yardımsever biridir. Şuan online değil. Konuya yazacaktır.
th3laststand

kişi bu mesajı beğendi.

www.parapratik.com

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Ek olarak; 2 yıllık gazetecilik okumanızın pek bir avantaj getireceğini düşünmüyorum. Bunun yerine gazetecilik alanında kitap ve blog okumanızı tavsiye ederim. Ben de sektöre hakim olma isteğiyle Medya ve İletişim okudum ama, hiç bir yararını göremedim :)

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Üstadım selam,

Anadolu Ajansı aylık 600 TL'ye yakın, İhlas ise 500 TL civarlarında yine aylık olarak. Bu bilgi sonrasında da eğer Adana gibi gelişmiş bir şehirde (konumunuzda yazdığı için direk yorumluyorum) belediye destekli bir internet sitesi açarsanız hem maddi olarak, hem de işlevsel olarak çok rahat edersiniz. Lakin bu durum biraz zorlu bir süreci de beraberinde getirecektir. Yöresel siteler, bireysel siyasi ve ticari reklamlara da kapı açtığı için, haliyle çok fazla insan ile münakaşaya girmek, karalamalara maruz kalmak durumunda kalacaksınız. Buna psikolojinizi de hazırlamanız gerekiyor.

Ek olarak bu tarz haber siteleri genellikle belediye reklamları ile geçim sağladıklarından google adsense onlar için çok geri planda kalıyor. Şehrinizde yer alan bütün belediyelerin Basın-Yayın bölümlerine mail atarak günlük/anlık bülten talep edebilirsiniz. Buna Valilik, Baro gibi devlet kurumları da dahil. Bu bilgileri aldıktan sonra geriye sadece asayiş adını verdiğimiz haberler kalıyor. Bunlar için de aylık 500 TL gibi bir masraf şahsım adına konuşuyorum ki bence gereksiz. Tabi ki seçim sizin. :)

Değerli yorumların için teşekkür ederim yanlız bir iş yapıyorsak biraz prof şekilde yapmak şart dediginiz gibi belediye baro vb. şeklinde mailler atacagım en kısa zamanda sitem daha oluşum aşamasında detaylar alt yapı hazırlıklarını yapıyorum. kafamdaki şey şu sonucta çalışan bir kişiyiz bu tarz sitelerin aboneligini aldıgımızda bu dha iha aa veya belediyelerden basın yayın bölümlerine attık günlük anlık bülten aldıgımızda aldıgımız haberleri elimizle mi siteye giriş yapacagız yoksa bildigimiz botlar ile mi çünkü dha iha sürekli haber göndericektir ve diger dediginiz basın yayın grupları . bu konu hakkındaki fikriniz nedir acaba

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

Farazi adlı üyeden alıntı

th3laststand
kesinnet ağabeyimiz yerel habercilikte tecrübeli ve çok yardımsever biridir. Şuan online değil. Konuya yazacaktır.

teşekkür ederim beklemedeyim
Farazi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 34 / 28
  • Ticaret 1, (%100)

miniajans adlı üyeden alıntı

AA çok aşırı ancak İHA'nın ve DHA'nın Bölgesel olarak daha ucuz olduğunu duydum. Bunlar için sitelerinde teklif alma var. Sizin için mantık şu şekil olmalı mesela seyhan haberleri yapıyorsunuz. Siz zaten Seyhan haberlerini her şekilde buluyorsunuz. Ama Adana'yı kapsayan haber olarak düşünürseniz bunda İHA ve DHA ya da AA bölgesel haberleri yardımcı oluyor. Yok ben ulusal yayında yapmak isyiuorum ajanslardan haber almak istiyorum derseniz bu biraz tuzlu oluyor. Misal İHA anahtar teslim web site, haberler için fiyatları burada

biraz degil baya tuzlu sadece yerel istiyorum saten ulusal vb gerek yok dediginz şekilde teklif almak için mailler atıcam teşekkürler
miniajans

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al