6 Ayı aşkın süredir elektronik sigara kullanıyorum. İnsanlara derdimi bir türlü anlatamıyorum ama buradan bir kere daha anlatayım. Bazı insanlar sigarayı gerçekten seviyor ancak sigaranın getirdiği olumsuz etkiler hoşuna gitmiyor. Elektronik sigara işin keyfini devam ettirerek negatifleri birer pozitife çevirme şansıdır. Nasıl mı?

- Elektronik sigarayı mantıklı makul kullandığınız taktirde sigaranın zararı fil ise e-sigaranın zararı faredir. Bunun üzerine çıkamazsınız. E-sigara ile vücudunuza zararınız abidik gubudik likitler tüketmediğiniz sürece 100'de 5 ile 10 arasındadır.
- Elektronik sigara ağzınızı kokutmaz ve üstünüz kül tablası gibi ortalıkta dolaşmazsınız.
- İlk günden itibaren sigarayı bıraktığınızı hissedebilirsiniz. Sigaranın kokusunun iğrençliğini ve ne derece çekilmez olduğunu anlarsınız. Çünkü elektronik sigarada doğrudan yanma olayı yoktur. Çekilen şey duman değil, buhardır.
- Ekonomiktir! Evet, ekonomiktir. Ortalam olarak yıllık masrafım fantastik şeyler denemeyle bile 1000 TL'nin üzerine çıkmıyor. Bu normalde 2 günde bir sigara tüketen biri için 3.000 küsür lira civarında olacaktır. Cebinizden her gün 9 TL'nin çıkmamasının nasıl büyük bir rahat olduğunu anlatamam bile
- Hobi edinmiş oluyorsunuz. O aleti elinize alıp kurcalamak günlük pamuğunu değiştirip, likit tazelemek ve farklı farklı lezzetler tatmak harika bir şey. Sigarada tadabileceğiniz bir aroma yok ama burada işin içine aroma giriyor. Mesela kavunlu sigara içmenin tadını bir hayal edin.
- Sosyalleştirir. E-sigara sayesinde birçok yeni insanla tanıştım ve sıkı arkadaşlıklar edindim. Hatta vaktim fırsatım olursa bazı grupların toplantısına bile katılıyorum. Gırgır şamata, daha ne olsun? :)

Ben sigara içmeyi seviyordum ama sigaranın negatif etkilerini sevmiyordum. Elektronik sigara zararsız değildir ve hiç içmeyen birine kesinlikle tavsiye etmiyorum ama sigara içiyorsanız mutlaka adam akıllı cihazlar ve likitlerle denemeniz gerekiyor.

Ek olarak; Bu işin ufak çaplı ticaretini yapanlardan biri de babamdır. Cihaz almak isteyen arkadaşlar bana erişirse imkanım dahilimde başlangıç kitleri için indirim yaptırma şansım vardır ;)