Öncelikle mutfağa kadar gidip bir çay demle üstadım. Sİnirlerine iyi gelir. :)

Aynı dertten muzdarip olup, elimde onlarca sayfa varken ben ne yaptım? Anlatayım.

Önce evden çıkıp kırtasiyeye gidip a2 boyutunda bir kağıt aldım. Eve geldim. Cetvelle kağıdı 3 parça olacak şekilde böldüm. 1. bölümün başına büyük harflerle ELİMDEKİLER yazdım. 2. bölüme yine büyük harfler ile HARCAMALARIM yazdım. 3. bölüme ise daha da büyük harflerle İSTEDİĞİM yazdım. "İstediğim" kelimesini o kadar büyük yazdım ki, başka birşey yazmaya yer kalmadı. :) Sonra Elimdekiler listemi yaptım. Sahip olduğum domainler, sahip olduğum sosyal medya hesapları ve sahip olduğum yetenekler şeklinde bir sıralama yaptım. Yeteneklerimin yanına da "yaparken keyif aldığım" olarak düşündüklerime yıldız şekli çizdim, "yaparken sıkılıp bunaldığım" olarak düşündüklerimin yanlarını da boş bıraktım. Harcamalar kısmına geldiğimde bilgisayar başında içtiğim tütünü dahi (kilosu 80TL'den) hesaba katarak domain yenileme, host, stock fotoğraf alma, tema alma, sponsorlu gönderi maliyeti, tanıtım yazısı gibi tüm harcamalarımı yazdım. İstediğim kısmı da zaten dolu olduğu için altında kalan ufak bir yere, sahip olduğum domainlerden bir tanesini yazdım. Sonrasında ise sahip olduğum yetenekleri, yaptığım harcamalar ile şekillendirerek, istediğim şey için yol katetmeye başladım. Şu an 2.5 ay oldu. Hem keyfim yerinde, hem hedefim için adım attım, hem de artık kafam karışık değil :)

dip not: Bahsettiğim olay hayal ürünü değildir :D