lostyazilim
tr.link

Soğutucu Sprey Çekmek

12 Mesajlar 56.804 Okunma
acebozum
tr.link

sahinersoz sahinersoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 144
  • Beğeniler 20 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Soğutucu Sprey ile ilk olarak 2007 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu haberde karşılaştım. Haberde kolejli öğrencilerin okul tuvaletinde çektikleri sprey ile kafa yapma videoları gündeme bomba gibi düşmüştü (Haber İçin). Soğutucu sprey sporcuların sakatlanmalarına karşın o an ki ağrılarını kesmeye yarayan bir tür madde. Bu maddeyi ise gençler bir poşet'in içine sıkıp içlerine çekme şartı ile kullanıyorlar. Ve eczanelerde reçetesiz olarak satılıyor. Ülkemiz de bir çok genç uyuşturucu kullanmakta. Ancak insanın yakınlarındaki kişide kullanıyorsa işte bu biraz üzücü. Nitekim kız arkadaşımı bu soğutucu sprey kullanırken yakaladım. Daha doğrusu kendisi itiraf etti. Bilerek kullanmamış tabi. Ne olduğunu bile bilmiyormuş. Kursa gittiği arkadaşlar tarafından; "Bir şey olmaz sende dene bir defa." diyerek kullandırmışlar. Bu olayı öğrenince sinirlerim zıpladı tabi. Bir de pişmiş kelle gibi ne kadar güzel olduğunu anlatması sinirlerimi iyice gerdi ve en sonunda okkalı bir tokatı hak etti. Aklı başına gelmiş olacak ki bu gün benden özür diledi ve barıştık. Bir daha da kullanmayacağına yemin etti. Zaten ilk defa kullanmış ve ne olduğunu da bilmiyormuş. Her neyse bağımlısı olmadan kurtardık. Ancak bu seferde kız arkadaşın kuzenleri bu maddeyi kullanmaya başlamış. Hatta ben bu içeriği girerken bile bahsettiğim kuzenleri ailelerini kandırarak bu geceyi bir arkadaşlarında geçiriyorlar. Ve tabi bu spreyden kullanıyorlar. Bu durumu ailelerine söylemeyi düşünüyorum. Tabi ilk olarak benim güzel bir fırça atmam gerek hepsine. Neden bu kadar endişelendiğimi bu spreyin zararlarını yazdığımda anlayacaksınız. Bu yazıyı yazmamın asıl sebebi ise bu maddelerinin reçetesiz satılması. Bu olay ilk olarak 2007 yılında ortaya çıktı. Aradan geçen bu zaman zarfında devletimizin neden hiç bir önlem almadığını merak etmiyor değilim.

Soğutucu Sprey Çekmenin Zararları

• Spreyi kullanan kişide kalp atış hızı inanılmaz bir şekilde artar. Spreyin etkisi kısa süreli olduğu için kalp atışlarında ani yükselmeler ve düşüşler meydana gelir. Bu da kalbin durmasına sebep olur.

• Soğutucu Sprey aynı zamanda beyin hücrelerine çok hızlı etki eder ve uyuşturur. Bu da zeka geriliğine ve kalıtsal beyin hasarlarına yol açar.

• Sprey'in asıl kullanım amacı deri üzerine uzaktan sıkılma şartı ile ağrıyan bölgeyi uyuşturarak geçici bir tedavi uygulamasıdır. Ancak sprey kullanan kişiler doğrudan ağız yolu ile aldıkları için ağız çevresinde, iç organlarda büyük çaplı yaralara ve alerjik enfeksiyonlara yol açmaktadır.

• Sprey kullanmanın en kötü zararı ise kalıcı körlük oluşturmasıdır. Sprey kullanan kişide körlük riski % 75 gibi ciddi bir rakamdır.

• Sprey kullanan kişinin vücudu ani bir şekilde kilitlenir yani fonksiyonlarını doğru bir şekilde yerine getiremez. Bu kilitlenme çoğu kez kalıcı olarak kişide felce yol açmaktadır.

Tabi daha sayılmayacak kadar çok zararı bulunuyor. Lütfen bu konu hakkında bilinçlenelim ve herkesi bilinçlendirelim.

Kaynak - Şahin Ersöz

elektronikssl
webimgo

csariaslan csariaslan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
ben denemiştim birkeresinde gercekten insana cok zararı var kafamı yasatıyor hayır 10 saniye bile sürmez kafası ama cok zararlı gercekten bilgilendirmen için saol genclerimiz kendilerini bazen kaybediyorlar buda ergenlik dönemindeki gecişlere denk geldigi için o anki heves diyelim insallah kuzenlerinede bıraktıra bilirsiniz gercekten zarları inanılmaz derecede büyük beyinde inanilmaz tahribata yol aciyor
sahinersoz

kişi bu mesajı beğendi.

BerkantKONAC BerkantKONAC opensourceprojects.org Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Software
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 938
  • Beğeniler 209 / 125
  • Ticaret 18, (%100)
İlk defa duydum, denemem bile.
Onur07 techvadi

kişi bu mesajı beğendi.

owner of opensourceprojects.org & arduinoproject.net

techvadi techvadi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Design
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 612
  • Beğeniler 118 / 75
  • Ticaret 3, (%67)
Denemek lazım
csariaslan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Sogi Sogi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Kaldırım Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** İ**
  • Mesajlar 100
  • Beğeniler 9 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Böyle maddeler kullanmak akıl karı değil. Soğutucu denilen madde ciğerleri donduruyor.

Zamanında her türden maddeyi kullandım Allah'a şükür sigara hariç hiç bir tanesine bağımlı kalmadım. Bu maddeler yüzünden hafızam çok zayıf kaldı, iki merdiven çıkıyorum anında nefes nefese kalıyorum ve bu yüzden ciddi bir şekilde kilo kaybettim.

Ailesine söylemek bir çözüm değil ve asla da bir çözüm olamaz. Çünkü aile bağışlayıcı olduğu için en fazla 2 tokat atıp (belki onu da atmaz) bırakır. Bu çocuğu daha fazla aileden soğutup o tür ortamlara iter.

Yaşadığın duyguları biliyorum çünkü 2-3 sene önce çıktığım kız derby isimli kimyasalın bağımlısıydı (Derby sizin bally çekme dediğiniz olay). Allaha şükür o kızdan ayrıldım. Ben kendimi kurtardım ama o hala devam ediyor bok yoluna gitmesine az kaldı.
BerkantKONAC csariaslan techvadi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
arenada cıktı ertesi gün gittik eczaneden aldık :) denedik ama içilecek birsey değil 10 saniye kafaya 17 lira verilmez heralde.

sahinersoz sahinersoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 144
  • Beğeniler 20 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Sogi adlı üyeden alıntı

Böyle maddeler kullanmak akıl karı değil. Soğutucu denilen madde ciğerleri donduruyor.

Zamanında her türden maddeyi kullandım Allah'a şükür sigara hariç hiç bir tanesine bağımlı kalmadım. Bu maddeler yüzünden hafızam çok zayıf kaldı, iki merdiven çıkıyorum anında nefes nefese kalıyorum ve bu yüzden ciddi bir şekilde kilo kaybettim.

Ailesine söylemek bir çözüm değil ve asla da bir çözüm olamaz. Çünkü aile bağışlayıcı olduğu için en fazla 2 tokat atıp (belki onu da atmaz) bırakır. Bu çocuğu daha fazla aileden soğutup o tür ortamlara iter.

Yaşadığın duyguları biliyorum çünkü 2-3 sene önce çıktığım kız derby isimli kimyasalın bağımlısıydı (Derby sizin bally çekme dediğiniz olay). Allaha şükür o kızdan ayrıldım. Ben kendimi kurtardım ama o hala devam ediyor bok yoluna gitmesine az kaldı.

İlginiz için teşekür ederim. Ancak ailelerine söylemez isem bu olayın sonu gelmeyecektir. Arkadaş çevreleri yüzünden sürekli bu tip maddeler kullanacaklardır. Şu anda yapabileceğim en iyi şey ailelerine söylemek. Aksine kendi başlarında kalmaları daha korkunç sonuçlara yol açabilir.

BerkantKONAC BerkantKONAC opensourceprojects.org Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Software
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 938
  • Beğeniler 209 / 125
  • Ticaret 18, (%100)

csariaslan adlı üyeden alıntı

arenada cıktı ertesi gün gittik eczaneden aldık :) denedik ama içilecek birsey değil 10 saniye kafaya 17 lira verilmez heralde.

Abi eski bagımlılardansın galiba :)

owner of opensourceprojects.org & arduinoproject.net

• Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
ergenlik dönemindeki bir genci yaptığı bir şey için döverseniz yada onu incitirseniz emin olun bir cözüm bulamazsınız onu bırakır başka bir maddeye baslar buda o gence zarar verir bence sizin onlara güzel bir dille anlatmanız daha doğru olur aradaki kuşak farkı onları daha kötü batağa itebilir.

Ek Olarak:

Berkant KONAC adlı üyeden alıntı

Abi eski bagımlılardansın galiba :)

sadece eski... allah uzak etsin simdi sigaradan baska birsey içmem allahıma sükür.
BerkantKONAC

kişi bu mesajı beğendi.

grdiyan grdiyan Ebaydestek Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 385
  • Beğeniler 92 / 85
  • Ticaret 1, (%100)
Şimdiki gençlik gerizekalı zaten, ne versen çeker,yeterki kafa yapsın. Aptallar halbuki 2 duble rakı içseler kafanın Allahını yaşayacaklar bilmiyorlar.

Bizim zamanımızda bulabildiğimiz, o da öğrenci harçlığıyla, bir yeniharman bir de birinci vardı kaçak göçek onu içerdik. Bunların arpası fazla gelmiş, sopa istiyorlar...

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al