fyani adlı üyeden alıntı
Google Adsense Hakkında Benimde merak ettiklerim var. Tekrar Konu açmak Yerine burada toplanması daha mantıklı olur. Arkadaş güzel konu açmış.
1. Yeni açmış olduğum sitemi Adsense Başvurusu yapmadan önce Google Webmaster tolls ekleme diyen birkaç arkadaş oldu. Bunun aslı var mı? Aynı zamanda Google Webmaster tolls ve Google Analytics'te kayıtlı olan sitelerin geç indeksleme ve daha az hit geldiği konusunda da söylentiler var.
2. Sitem haber sitesi olduğu için ajans'tan gelen haberler, basın bültenleri vs. var. Bunların girişi nasıl yapılmalı. Bazı siteler Sadece Başlık ve açıklama giriyor. Bu içeriklerin siteye zararı olur mu. Adsense ve hit açısından.
3. Sitem yeni olduğu için ne kadar süre sonra başvuru yapmalıyım. Youtube onaylı hesabım var.
4. Adsense'den gelir sağlayan arkadaşlar sitelerini sır gibi saklıyor. Siteyi paylaşmanın zararı var mı? Benim sitem şimdilik sır değil. Gelir elde edersem bende sır gibi saklarım artık. Sitem :
iQ Haber
Şimdilik merak ettiklerim bunlar.
waldoroyal hasanayt
fyani bildiğim ve yorumlayabildiğim kadar cevaplamaya çalışayım kardeşim.
1- cevap ; herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum hatta bu gibi araçlar sitenin aldığı yolu,eksiklerini söyleyeceklerinden daha hızlı ilerleyebilirsin.
2- Bence bunun seo ve site açısından zararı var çünkü google'ın sevdiği TEK ŞEY özgün içeriktir. Bu ajanslardan direk geldiğinde geç indekslenme de olur, hit azalması da ama haberleri senin özgünleştirmek gerekecektir bence.
3- Başvuru konusunda her kafadan bir ses çıkacaktır. biri 10 içerikleri alırken bir diğeri 100 içerik ile aldığından kendi tecrübelerini söyleyecektir ama sana farklı olarak şöye bir mantık söyleyeceğim ;
Adsense alma yarışında olanlar ; arkadaşlar zaten adsense yeni almak için başvuracaksınız bu da demek oluyor ki siteniz yeni. Bende diyorum ki adsense şu aşamada olsa ne olur ? olmasa ne olur ? sen zaten yenisin hitin ve takipçin az adsense alsan günde 0-20KRŞ kazansan ne yazar kazanmasan ne yazar bunun yerine sitene yatırım yapmalı ve daha fazla özgün içerik girmelisin böyle yaparsan site zaten devam eder ve kendini belli eder. (yorumlar almaya başlar,ilgi çeker v.b)
BENCE..
4- İnternet sonuçta ticari bir olaydır ve internet bir siteden ibaret olmadığında X kişi veya X site farklı yerlerde aynı konuda farklı söylemler yapabilir. Gizlilik ister. Bu genel bir sorudur herkesin kendine göre sebepleri var bazıları satmak için açar, bazıları başka gayelerde en hayati örneği şöyle verebilirim ? İnsanlar (Tüm insanlar,akrabalar,komşular v.b) yani bu insanlar ne kadar para aldıklarını veya ne kadar paraları olduğunu tam söyler mi ? Buradan pay biç
Not ; Sitene baktım bir haber teması ve atmosferinde değil bir haber teması veya haber yazılımı alabilirsin :) (Mesela siten açık olursa hep yorum yapan olur benim gibi)
Umarım yardımcı olmuştur...