@KDOGAN Öncelikle; ilk yazdığının aksine bu mesajdaki saygılı tavrın için teşekkür ederim. Bende aynı ölçülerle cevap vermeye çalışacağım.


1- Bilgisiz olduğum hiç bir konuda tek kelime yazmam. Bunu kendi mesaj sayın ve benimkini kıyaslayarak net olarak görebilirsin.
2- Konu blogspot domaini küçümsemek değil. Konu alan adı yaşı ile alakalı (backlink vs düşünmeden temiz bir alan adı düşün 10 yaşında)
3- Bir alan adının yaşı itibariyle olan gücü (böyle bir gücün olup olmadığı bir çok meslektaşımca tartışılır) sıfır bir alan adına yönlendirilemez!!!
4- Google sub domain diye eksi bir puan veriyor demedim Blogspot ile aldığın domain alt domain olduğu için alt alan adında [B]yaşın bir değeri yoktur dedim!!![/B]
5- Bir alan adına backlink çalışması yapılmış ise doğru yönlendirme ve doğru şekilde sitenin tüm sayfalarının taşınması itibariyle backlinklerden alınan gücün %90-%95 gibi kısmı kayıpsız şekilde yeni alan adına aktarılabilir. (bunda yaşın bir alakası yoktur)
6- Blogspot, blogcu ya da Tumblr veya özel bir alan adının alt alan adıda olsa eğer bir backlink çalışması yapılmışsa bu her halukarda tüm alt alan adlarına değer katar ve yönlendirmede bunu alabilirsin, yaşı değil!
7-Özellikle sadece site yaşını bastırarak yazıyorum ki aslında anlamadığın noktayı anlayabilmen için.

Ancak blogspottan alınan alt domain olduğu için burada yaşın değeri yoktur (sadece yaş) konunun en başını okursan zaten ne demek istediğimi net olarak anlayabilirsin. Parantezleri anlattıklarımı yanlış anladığın ve o şekilde yorumladığın için kalın yapıyorum.

Son olarak; 5-6 yıldır forumdayım demişsin ama profil incelemeden Google politikalarını okuyun diye bir cümle geçiyor mesajında? Politikalar bizim ekmeğimiz, sen nasıl ders çalışıyorsan bizde Google okuyor Google yazıyoruz. Bu işi profesyonel olarak yaptığım ve kazanç sağladığım süre; tabiri caizse senin o politikalarla tanıştığın sürenin çok çok gerisinden başlıyor.

Yazdıklarımda yaptığım benzetmeler kesinlikle art niyet içermemektedir. Ama bazı benzetmeleri yapmazsam bu konu daha uzayıp gider.

Sevgilerimle;
Nazif YILMAZ