cihan1 aslında yalnız şiir kitabı için geçerli değil bu durum. Adını duyurmamış ama bir kitabı olmasını isteyen herkes yayınevine geliyordu. Cebinde parası olmayanlar geri dönüyor, parası olanlar içinse masraf hiç önemli değil. Ayıptır söylemesi, yalnızca bir gecemi alan bir tashih işlemi için yazarın biri tam 500 doları çıkarıp vermişti iş sonu hediye olarak.
Kitabın baskısı aslında bir şey tutmaz. Çalıştığım dönemde biz genel dağıtıcımız olan Alfa Yayınları'na kitabı satış fiyatının % 50'sine gönderirdik. Yani kitap okuyucusuna 10 TL'ye ulaşıyorsa yayınevinden çıkış bedeli 5 TL'dir ve buna rağmen yayınevinin kar marjı da çok yüksektir. Ama yeter ki satılsın.
Çok satanlar dışında ne yazık ki Türkiye'de kitap satışları olağanüstü düşük. Artık eskisi gibi "1. Baskı 100.000 adet" türü kitaplar kalmadı ne yazık ki.
Turgut Özakman adını duymuşsundur. Şu Çılgın Türkler kitabı neredeyse 1 milyon sattı. Böylesine tanınmış yazarın dünya şiirleri derlemesi Unutulmaz Şiirler (ilk baskı 1946) topu topu 2-3 bin adet sattı.