lostyazilim

Google Adsense Hakkında Merak Ettiklerim ? Bilgililer.

10 Mesajlar 1.572 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

hasanayt hasanayt Ogreniyor.php Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Makine T.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 126 / 125
  • Ticaret 6, (%100)
Sorular cevaplanmıştır, Merakı veya aynı soruyu sormak isteyenlere yardımcı olur inşallah (cevaplayan arkadaşa tekrar teşekkürler..)
Arkadaşlar google adsense ile aklımda kalan soruları sormak istiyorum ;

- Google adsense alının bir domain sonuçta bir gmail veya mail üzerine alıyoruz daha sonra farklı mail ile adsense alabilir mi ? (örneğin blogger kullanırken gmail olarak aldım ama wp geçerken hosting ile destek@siteadi.com üzerine almak istiyorum)

- Google adsense kazançları adsense alınan siteye göre değişir mi (örneğin adsense aldığım zaman kişisel blog gibi olan bir sitem zamanla bir portal haline getirdim kazançlar bu oranla artarmı yoksa ilk adsense onaylanan site tarzı mı kazanç elde edilir çünkü bazen şu durum görüyorum ben 10k hite 10 TL alırken adam 500 hite 9 Tl alıyor misali)

- Google adsense komple diğer bir mail v.b aktarma yapılabilir mi ?

- Google adsense reklamları bir süre kullanmasak hesapta bir problem olabilir mi ?

- Birde en merak ettiğim şöyle biliyoruz ki bir adsenseyi birden fazla sitemizde gösterebiliyoruz. Adsense alınan site ile daha sonra eklenen 2.site arasında fark olur mu ?
seomweb

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

waldoroyal waldoroyal WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 23.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 565
  • Beğeniler 234 / 81
  • Ticaret 85, (%100)
- Google adsense alının bir domain sonuçta bir gmail veya mail üzerine alıyoruz daha sonra farklı mail ile adsense alabilir mi ? (örneğin blogger kullanırken gmail olarak aldım ama wp geçerken hosting ile destek@siteadi.com üzerine almak istiyorum)

Cevap: İlk başta mecbur gmail ile başvurmak zorundasın. Diğer türlü başvuru yapamazsın. Sonradan Adsense panelinden istediğin mail adresine davet gönderebilir ve onunla giriş yapabilirsin. (Bunun için Google Adsense bölümünden gerekli adımları öğrenebilirsin.)

- Google adsense kazançları adsense alınan siteye göre değişir mi (örneğin adsense aldığım zaman kişisel blog gibi olan bir sitem zamanla bir portal haline getirdim kazançlar bu oranla artarmı yoksa ilk adsense onaylanan site tarzı mı kazanç elde edilir çünkü bazen şu durum görüyorum ben 10k hite 10 TL alırken adam 500 hite 9 Tl alıyor misali)

Cevap: Bu tamamen içerik ile ilgi. Yani içerik kaliteli ve özgün ise bu gelirinizi arttırır.
Bu arada sektör olarak soruyorsan tabi ki farklı olacaktır. Mesela sağlık siteleri, kadın portalları daha fazla TBM oranına sahiptir ve kazanç yüksetir. Tabi ki reklam yerleşimi, site dili, taglar vs vs de etkili..

Cevap: Benim bildiğim aktarma yok. Sadece hesapları birleştirme işlemi var.

- Google adsense reklamları bir süre kullanmasak hesapta bir problem olabilir mi ?

Cevap: Herhangi bir sorun olmaz. Dilediğin zaman hesabın onaylı ise kullanabilirsin. Google Adsense kurallarına göre yasal olmayan sitelerde kullanmaman yeterli.

- Birde en merak ettiğim şöyle biliyoruz ki bir adsenseyi birden fazla sitemizde gösterebiliyoruz. Adsense alınan site ile daha sonra eklenen 2.site arasında fark olur mu ?

Cevap: Herhangi bir fark olmaz. Ekleyebilir ve kullanabilirsin. İkisine de farklı reklam kod eklediğin için ikisininde analizini ayrı ayrı yapabilir kazançlarını takip edebilirsin.
seomweb bilsez berkaypasa58

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Makine T.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 126 / 125
  • Ticaret 6, (%100)

waldoroyal adlı üyeden alıntı

Cevap: İlk başta mecbur gmail ile başvurmak zorundasın. Diğer türlü başvuru yapamazsın. Sonradan Adsense panelinden istediğin mail adresine davet gönderebilir ve onunla giriş yapabilirsin. (Bunun için Google Adsense bölümünden gerekli adımları öğrenebilirsin.)

Cevap: Bu tamamen içerik ile ilgi. Yani içerik kaliteli ve özgün ise bu gelirinizi arttırır.
Bu arada sektör olarak soruyorsan tabi ki farklı olacaktır. Mesela sağlık siteleri, kadın portalları daha fazla TBM oranına sahiptir ve kazanç yüksetir. Tabi ki reklam yerleşimi, site dili, taglar vs vs de etkili..

Cevap: Benim bildiğim aktarma yok. Sadece hesapları birleştirme işlemi var.

Cevap: Herhangi bir sorun olmaz. Dilediğin zaman hesabın onaylı ise kullanabilirsin. Google Adsense kurallarına göre yasal olmayan sitelerde kullanmaman yeterli.

Cevap: Herhangi bir fark olmaz. Ekleyebilir ve kullanabilirsin. İkisine de farklı reklam kod eklediğin için ikisininde analizini ayrı ayrı yapabilir kazançlarını takip edebilirsin.

Eywallah hocam hepsine cevap olmuş birde şunu tam öğrenmek isterim sakıncası yoksu konu içerisinde anladım ama doğrulatmak ve tam emin olmak isterim.

Örneğin teknoloji sitesiyle alınan adsenseye eklediğimiz 2 .site farklı bir konuda google bunu algılayıp ikisininde BGBG TBM v.b farklı olur yanı hepsi alanına göre olur diyebiliriz dime ?
seomweb

kişi bu mesajı beğendi.

waldoroyal waldoroyal WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 23.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 565
  • Beğeniler 234 / 81
  • Ticaret 85, (%100)
Örneğin teknoloji sitesiyle alınan adsenseye eklediğimiz 2 .site farklı bir konuda google bunu algılayıp ikisininde BGBG TBM v.b farklı olur yanı hepsi alanına göre olur diyebiliriz dime ?

Cevap: Kodu eklediğiniz sitelerinizde içerikler farklı ise gelirler de farklı olacaktır. Nasıl mı ? Örnek:

Teknoloji blogu açtınız. Adsense aldınız. Reklam koydunuz. TBM oranınız 0,20 - 0,60 TL arasında oldu.

Sonra ikinci bir site açtınız. Kadın sağlığı sitesi olsun. Yeni bir reklam oluşturup koydunuz. TMB oranınız 0,30 - 0,80 tl oldu mesela. Bu tarz.

Her TBM kendi özel taglarına göre çıkar sitede. Doğal olarakta gelirler farklı olur. O reklam verene göre Google göre değişir.

Not: Rakamlar temsilidir. Tabi ki TBM oranı değişebilir. Bunlar örnek verilen rakamlardır. TBM oranı sabit değildir. Reklam verene göre değişmekte ve site içeriğinize göre de değişmektedir. Dikkat edelim.
seomweb hasanayt bilsez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

seomweb seomweb ceobilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Business Man
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 1142
  • Beğeniler 247 / 199
  • Ticaret 25, (%100)
Google Adsense Hakkında Benimde merak ettiklerim var. Tekrar Konu açmak Yerine burada toplanması daha mantıklı olur. Arkadaş güzel konu açmış.

1. Yeni açmış olduğum sitemi Adsense Başvurusu yapmadan önce Google Webmaster tolls ekleme diyen birkaç arkadaş oldu. Bunun aslı var mı? Aynı zamanda Google Webmaster tolls ve Google Analytics'te kayıtlı olan sitelerin geç indeksleme ve daha az hit geldiği konusunda da söylentiler var.

2. Sitem haber sitesi olduğu için ajans'tan gelen haberler, basın bültenleri vs. var. Bunların girişi nasıl yapılmalı. Bazı siteler Sadece Başlık ve açıklama giriyor. Bu içeriklerin siteye zararı olur mu. Adsense ve hit açısından.

3. Sitem yeni olduğu için ne kadar süre sonra başvuru yapmalıyım. Youtube onaylı hesabım var.

4. Adsense'den gelir sağlayan arkadaşlar sitelerini sır gibi saklıyor. Siteyi paylaşmanın zararı var mı? Benim sitem şimdilik sır değil. Gelir elde edersem bende sır gibi saklarım artık. Sitem : iQ Haber

Şimdilik merak ettiklerim bunlar.

waldoroyal hasanayt

iqhaber.com

• Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Makine T.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 126 / 125
  • Ticaret 6, (%100)

fyani adlı üyeden alıntı

Google Adsense Hakkında Benimde merak ettiklerim var. Tekrar Konu açmak Yerine burada toplanması daha mantıklı olur. Arkadaş güzel konu açmış.

1. Yeni açmış olduğum sitemi Adsense Başvurusu yapmadan önce Google Webmaster tolls ekleme diyen birkaç arkadaş oldu. Bunun aslı var mı? Aynı zamanda Google Webmaster tolls ve Google Analytics'te kayıtlı olan sitelerin geç indeksleme ve daha az hit geldiği konusunda da söylentiler var.

2. Sitem haber sitesi olduğu için ajans'tan gelen haberler, basın bültenleri vs. var. Bunların girişi nasıl yapılmalı. Bazı siteler Sadece Başlık ve açıklama giriyor. Bu içeriklerin siteye zararı olur mu. Adsense ve hit açısından.

3. Sitem yeni olduğu için ne kadar süre sonra başvuru yapmalıyım. Youtube onaylı hesabım var.

4. Adsense'den gelir sağlayan arkadaşlar sitelerini sır gibi saklıyor. Siteyi paylaşmanın zararı var mı? Benim sitem şimdilik sır değil. Gelir elde edersem bende sır gibi saklarım artık. Sitem : iQ Haber

Şimdilik merak ettiklerim bunlar.

waldoroyal hasanayt

fyani bildiğim ve yorumlayabildiğim kadar cevaplamaya çalışayım kardeşim.

1- cevap ; herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum hatta bu gibi araçlar sitenin aldığı yolu,eksiklerini söyleyeceklerinden daha hızlı ilerleyebilirsin.

2- Bence bunun seo ve site açısından zararı var çünkü google'ın sevdiği TEK ŞEY özgün içeriktir. Bu ajanslardan direk geldiğinde geç indekslenme de olur, hit azalması da ama haberleri senin özgünleştirmek gerekecektir bence.

3- Başvuru konusunda her kafadan bir ses çıkacaktır. biri 10 içerikleri alırken bir diğeri 100 içerik ile aldığından kendi tecrübelerini söyleyecektir ama sana farklı olarak şöye bir mantık söyleyeceğim ;

Adsense alma yarışında olanlar ; arkadaşlar zaten adsense yeni almak için başvuracaksınız bu da demek oluyor ki siteniz yeni. Bende diyorum ki adsense şu aşamada olsa ne olur ? olmasa ne olur ? sen zaten yenisin hitin ve takipçin az adsense alsan günde 0-20KRŞ kazansan ne yazar kazanmasan ne yazar bunun yerine sitene yatırım yapmalı ve daha fazla özgün içerik girmelisin böyle yaparsan site zaten devam eder ve kendini belli eder. (yorumlar almaya başlar,ilgi çeker v.b)
BENCE..

4- İnternet sonuçta ticari bir olaydır ve internet bir siteden ibaret olmadığında X kişi veya X site farklı yerlerde aynı konuda farklı söylemler yapabilir. Gizlilik ister. Bu genel bir sorudur herkesin kendine göre sebepleri var bazıları satmak için açar, bazıları başka gayelerde en hayati örneği şöyle verebilirim ? İnsanlar (Tüm insanlar,akrabalar,komşular v.b) yani bu insanlar ne kadar para aldıklarını veya ne kadar paraları olduğunu tam söyler mi ? Buradan pay biç

Not ; Sitene baktım bir haber teması ve atmosferinde değil bir haber teması veya haber yazılımı alabilirsin :) (Mesela siten açık olursa hep yorum yapan olur benim gibi)

Umarım yardımcı olmuştur...

seomweb seomweb ceobilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Business Man
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 1142
  • Beğeniler 247 / 199
  • Ticaret 25, (%100)
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Haber sitemiz var bir tane haber temasında içerik doldurmak biraz zor. Çok emek istiyor. Karşılığını şimdilik alamıyor. Siteye imzamdan bakabilirsin. Yeni sitemiz için Trafik kazası, Soygun, savaş gibi haberleri girmemeye özen göstereceğiz. Daha pozitif haber ve içerik anlayışınıda olmaya gayret göstereceğiz. hasanayt

iqhaber.com

bitkicel bitkicel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** G**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 31 / 21
  • Ticaret 18, (%100)
sıtemıze her ekledıgımız konuyu gıdıp Google Webmaster tolls eklememızde lazımmı lınkını?

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
bitkicel sanırım şuandan bahsediyorsunuz google gibi getir özeliği var buraya yeni eklediğiniz konunun linkini verdiğinizde sadece normale göre biraz daha hızlı indexlenmesini sağlıyor eklemezseniz de olur illa eklenecek diye bir şey söz konusu değil zaten o alanında limiti var aylık

bitkicel bitkicel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** G**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 31 / 21
  • Ticaret 18, (%100)
eyvallah o zaman eskı usul yapmaya devam edelım webmasters tools tan eklemeye devam gercı mılelt eklemeden index alıyor biz eklesekte gec gelıp

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al