-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Geçenlerde benim de başıma gelmişti. Kendi sistenize ait özel nameserver girecekseniz 1and1 iki ayrı ip girmenizi istiyor. Yani birinci ip'deki nameservera ulaşılamadığında ikinci nameserver çalışsın mantığıyla. İkisini aynı ip üzerinden kabul etmiyor.
Bunun için OVH üzerinden ikinci bir failover ip satın alıp onu kullanabilirsin. $3 dolar gibi bişeydi sanırım. Veya ikincisine uyduruk bir ip no girersin. Birinci nameserver down olmadığı sürece site sorunsuz çalışır.
Tabi bunu yaparken vps üzerine bind dns sunucusunu kurup doğru şekilde çalıştırdığınızı varsayıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bind dns demişsin ben onlardan anlamam şahsen plesk panele sadece dosya yükleme veritabanı ayarlama o kadarını yapabiliyorum ama yardımcı bir kaynak atabilirsen yapabilirim
birşey daha sorucam domaini cloudflare yönlendirdim yönlendide fakat cloudflare plesk e ekleyemedim cloudflare eklesemde o şekil kullansam olmazmı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam turkticaretden domain aldığım zaman adamlara dedim ns1 ns2 şeklinde şu ipe yönlendirirmisiniz yönlendirdiler bende centos web panelden ekledim oldu bunların sistem biraz karışık birazda benim bilgi eksiklliğimden kaynaklanıyo
ovh forumuna sorcamda ingilizce yok ama panelde 2 tane dns var bunlar olabilirmi ?
vps370324.ovh.net.
sdns2.ovh.net.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam
panelde varmı bi sıkıntı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
What I've done is this:
My VPS is: vpsxxxxx.ovh.net
So I've entered: nsxxxxx.ovh.net as my first nameserver entry,
and: sdns2.ovh.net as my second nameserver entry.
I've used the OHV manager to add my specific domain name to the secondary DNS server.
Can anyone confirm whether this is correct, or whether I've done something stupid?
Ta,
Adam
demiş
ben ise
vps370324.ovh.net.
sdns2.ovh.net.
yaptım sanırım şöyle olucak
ns370324.ovh.net (o baştaki vps yerine ns gelicek böyle anladım )
sdns2.ovh.net