Dükkanın yeri çok önemli, gidip de kimsenin geçmediği bir yere dükkan açarsanız sizde kepenk kapatabilirsiniz. Fakat işlek güzel bir yere açılan, iyi dekore edilmiş ve ürün çeşitliliği fazla olan bir dükkanın kepenk indirmesi gibi bir durum kolay kolay yaşanmaz.

Bir diğer konuda da fikrimi söylemek istiyorum. Dolar arttı piyasa öldü diyen esnafın bir çoğunun dolarla alakası yok, sırf yakınmak dert yanmak için bahane üretiyorlar. Adam zeytin burnunda kumaşı imal ediyor, işliyor elbise yapıyor, paketleyip satıyor mağazalara sonra dert yanıyor dolar arttı işler öldü, kardeşim imalatta kullandığın ham maddeyi dolarla almıyorsun, kullandığın makineler dolarla çalışmıyor, elektrik türk lirası, su türklirası, alış türk lirası satış türk lirası, yahu kimse bu adama sormuyor mu kardeşim senin dolarla ne alakan varda battın.

Her esnaf için söylemiyorum tabi ama dolarla işi olmayan esnafın doları bahane ederek işlerinin kötü olduğunu söylemesi çok ilginç.

Hediyelik eşya sektöründe işinizin büyük kısmı dolar ile alakalı fakat işinin pelinde koşturan kişilerin hiç dert yandığını görmedim ben.