Bir çok insan Facebook’ta zaman geçiriyor. Hatta bazıları zamanının büyük bir kısmını Facebook’ta geçiriyor. Facebook’un yan tarafında her zaman ilgi çekici reklamlar çıkmıştır. Çünkü insanların artık belirli bir düzeyde güvenini kazanan Facebook’un reklamları da insan zihninde güvenli sayılır. Açık arttırmayla ucuz ürün alabileceğinizi vaat eden reklama tıkladığınızda (ilk adresi veremiyorum çünkü devamlı resmi ve gözüken adresi değiştiriyorlar.) Ziinga.com ‘a açılıyor. Sitenin alt tarafında bir dizi kullanıcı yorumları tabiki olumlu. Sonra devam ettiğinizde ilk seferde acemi olduğunuz için 25 tane teklif verebileceğinizi söylüyorlar. Samsung Fotoğraf makinesini kargo ücreti dahil 18-20 lira civarında açık arttırmadan alabiliyorsunuz. Sadece fotoğraf makinesi değil. İndirim kartlarını da çok ucuza açık arttırmadan alabiliyorsunuz. Ucuza fotoğraf makinesi almanın mutluluğuyla hemen kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. Tabi ondan sonra iş işten geçmiş oluyor. Kredi kartınızdan devamlı para çekiliyor ve bu kartı kapatana kadar da devam ediyor. Ürün ise eline geçeni daha görmedim. Kullanıcı yorumlarının olduğu bir çok site var ve yaklaşık 200 kullanıcı yorumu okudum. Facebook’ta bu reklam yayınlandığı için de bu makaleyi paylaşma gereği hissettim çünkü o reklamı gören herkes tehlikede. Bizim size tavsiyemiz kredi kartı bilgilerinizi kimseye vermeyiniz. Artık çoğu bankada tek kullanımlık kartlar var. Müşteri hizmetlerini arayınca ne kadarlık alışveriş yapacağınızı söylüyorsunuz onlar size limitini belirlediğiniz tek kullanımlık sanal kart bilgilerini sms yoluyla ulaştırıyorlar. Güvenlik herşeyden önce gelir.
NOT: Olayın Facebook ile bir alakası yoktur. Muhtemelen haberleri bile yoktur. Bu kişi ve kurumlar parasını verip reklamını yayınlatan kişilerdir.