UNKEF adlı üyeden alıntı

cihaneken

Yok aslında wordpress yeryüzündeki en mükemmel buluş hatta evrenin harikası. Hocam söylediklerinizde tek katıldığım "ücretsiz bir şeyler arayanalra çare" kabaca Türkiye'de webmaster veya yazılımcıyım diye geçinenler için BELEŞ olması kısmında haklısınız.
Gerisi cidden fiyasko:)

Hele ki şu son kısım yok mu
"Hayır şu soruyu soran yok mu kendisine; Ulan benim yaptırdığım script'i daha dün php öğrenmiş biri yazdı, bu wordpress'i ise profesyonel kişiler/ekipler yazdı şimdi ben hangisine güveneyim."

Yahu madem 13 yıllık bir tecrübe ve çalışma + yüzlerce klasörü binlerce dosyası bilmem nesi var ve bu kadar altın değerinde gibi anlatmışsınız ki sizin gibi böyle anlatanlar var(genelde wp teması yapanlar, wp site kurulur bilmem ne diye ilan verenler) yani bu sorunlara ticaret çıkarları doğrultusunda bakanlar wordpress sorunalarından ziyade över hep zaten. Size çıkarlarınızdan dolayı böyle konuşuyosunuz demiyorum yanlış anlamayın sakın. Belki siz de böyle konuşanlardan duydunuz veya wordpress bir siteniz var sevdiğiniz değer verdiğiniz bilemiyorum. Ama gerçekten bunlar hikaye.

Tamam saygı duyuyorum wordpress geliştirilmeye çalışılmış ve ücretsiz kaynak olarak sunulmuş takdir ediyorum. Fakat böyle abartmalara gerek yok. Yok çok büyük bir sistemmiş, dev şirketler kullanıyomuş(sadece tek sayfa küçük bir blog kısımları için kullananlar olabilir elbette) harici birkaç orta ölçekli gazete ve birkaç adını duyurmuş web siteleri hariç kimse kullanmaz bunu, kullanamaz.

Yıllardır açıklarından ve diğer çeşitli sorunlarından dolayı(herkes bilir ki admin panel, yazma hataları, kayma sorunları, durduk yere sitenin bembeyaz kalması, hack açıkları, cpu tüketim sorunu, yavaşlık vb.) herkes yakınır.

Ben kötülemek için yazmadım ki kötüleyince bir şey kazanmam zaten. Ben bu güne kadar birçok konu açtım wordpress ile ilgili ve hep en ince detayları üzerinde durmak istedim. Tek tük cevaplar geldi ve bu sayılı cevapların yarısı zaten boş boş övgülerden ibaret oldu. Övenler az önce söylediğim kitle. Çözümünü tartışıp nedenleri üzerinde durmak için grup kurayım dedim herkes girdiği gibi çıktı işlerine gelmedi kafa yormak. Ben 8-10 yıldır web işini hobi olarak yapıyorum ticaret güdümüm hiç olmadı ve ticaret yaptıysam hep para dağıtan taraf oldum bir şeyler için. Tecrübe için belki 10-15 bin tl harcamam oldu şimdiye kadar. Her çeşit sistemi de denedim kullandım. Elimde lisanslı 12 tane wordpress teması var en ucuzu 75-80 tl Türk geliştiricisinden almıştım. Diğerleri hep 40-50$

Kullanıcı kaynaklı sorunlar diyosunuz bu temalarda gram hata yok o kadar satın aldım ve sonra para verip tekrar wordpress uzmanıyız diyen firmalara tarattım baştan sonra her şeyi. Kullandığım tüm plugins/eklentiler lisanslı. Ama ben halen yavaşlık sorunu yaşadım, cpu kendinden geçti bir süre sonra zaten ve son olarak hack yedik.

He He haklısınız wordpress dev şirketler kullanıyo zaten wordpress yaaa.

Bu işin aslı şudur: Wordpress web sitesi açmak isteyenlere beleş diye gaz verir, web sektöründeki apıldama aşamasında olanlar içinse bir umut ve avunmadır.
Wordpress ile basit bloglar, basit tanıtım sayfaları ve küçük çaplı siteler vb. yapılabilir. Gerisi yalan olur.

Bakın hala neler yazmışsınız diyorum cevap vermeyeyim ama duramıyorum ki :)
Beğenmediğiniz Wordpress ile ben geçici şifre korumalı giriş sistemi yazdım. Sen sitenin güvenliklerini kapatmazsan, verilerini ortalık yerde bırakırsan her türlü sisteme erişimi sağlarlar.

En basit pagenavi için bile eklenti kuranları görüyorum. Adam sitesine logo yükleyecek ( hele ki upload yapılan bir çok eklentide açık %50 pay vardır ) eklenti kuruyor.

Sen bilgili ve ilgili değilsen sisteme suç bulmana veya çamur atmana karşıyım ben.