Merhaba arkadaşlar, dizüstü bilgisayarımın son zamanlarda fan ile harddiskinden çok ses çıkmaya başladı. Harddisk konusunda SSD sipariş ettim, onun sesi ortadan kalkacak gibi ancak fanı ne kadar temizlersem temizleyeyim bir türlü sesi tam anlamıyla engelleyemedim, sanırım pervanenin girdiği kısmı bir yağlamam lazım ancak pervaneyi bir türlü sökemedim, biraz kuvvetle çektim iki taraftan tutarak ancak yine de gelmiyor. Bozmamak için fazla zorlamıyorum, deneyimli arkadaşların görüşlerini almak istedim. Youtube'da birkaç video izledim ancak zaten pervane sökümü ile ilgili pek video bulunmuyor, bulduklarımda da anlatılanları denediğim de pervane çıkmıyor yine de yerinden, etrafına baktım vida filan da yok. Resimleri şu şekilde;

Resim biraz eski, içi tozluyken çekildi, şuan da temiz ancak yine de ses yapıyor :)

Bu arada aslında yeni bir fan alıpta takabilirim sanırım ancak aşağıda ki resimde ki bakır bölüm ile fanı nasıl ayırmam gerekiyor onu kestiremedim, etrafı siyah bir kumaşla sarılmış ve oldukça dayanıklı yapıştırılmış, bozmamak için ona dokunmadım ancak yeni bir fan alacak olsam bilgisayarımla uyumlu olup olmayacağını nasıl anlayabilirim?