Athynas adlı üyeden alıntı

Webmaster Genel'de olması ne kadar doğru tartışılır da... Soruna cevap vermek gerekirse sivil Ermeniler'e yönelik soykırım boyutunda olmadan, silahla zorlama, ölüme sebebiyet verecek şekilde davranma, toplu infaz gibi şeylerin olduğunu düşünüyorum. Ancak savaş şartları altında olabilecek şeyler bunlar... Zira savaşın kendisi normal ve insani değil...

Öte yandan şu Ermeni meselesindeki inkarı da anlamıyorum. Dünya tarihine baktığımızda bu tarz olayların tüm devletlerde yaşandığını ve sonuç olarak söz konusu devletlerin "Savaş dinamiği içerisinde mecburen yapılması gereken şeyler ancak yine de özür dileriz" diyebildiğini görüyoruz.

Kısacası bu olay ülke ve dünya gündeminden diğer devletlerin yaptığı gibi özür ve kardeşlik söylemleriyle çıkarılabilecek şeyler olmasına rağmen yıllardır gündemde.

Şimdi "Ooğğğhheehah Ermeni çeteler insanları katletti nasıl özür dilensin" diyenler çıkabilir. Olabilir, ancak hukuk suçlunun ceza almasını ön gördüğü gibi masuma karşı suç işlenmesini de engellemeye yönelik çalışır. Yani orada zorunlu göç esnasında ölenleri de, suçsuz olup zulüm görenleri de düşünmek gerekiyor.


Polemik olmasın diye yazıyorum
Sözde Ermeni soy kırımı tanırsan ne olur

Cevap: Türkiye Cumhuriyeti ise soykırım her gündeme geldiğinde topluma ‘üç T’ (tanıma, tazminat, toprak) tabusunu diretti. Tarih boyunca her hükümet sözcüsü, Türkiye’nin 1915’i tanıması halinde Ermenilerin tazminat ve toprak talep edeceğini iddia ederek toplumda bir ‘üç T’ paranoyası oluşturdu.

Adamlar milyarlarca dolar tazminat
Yatırımın kaçması demek
KArs ağrı gibi toprakların geri verilmesi gibi bir durum oluşur