-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Magazaci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Merhaba arkadaslar Kucukbas hayvancilik ile ugrasan arkadaslar varmi arastirma yapiyorum besicilik isine girmek istiyorum biraz bilgi almak istiyorum ne tur koyun keci alinir ne taraftan alinir kac adet dogurur nekadar masrafi gider hayvas sigortalari kosgeb destegi vs bilgisi olan aydinlatirsa cok makbule gecer
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
geçen sene deneme amaçlı yaptım.
20 adet merinos ve sakız cinslerinden aldım. 250-300 arası fiyatlar vardı 3-6 aylık kuzularda. şimdi artmıştır.
kuzu iken ortalama haftada 5 balya yonca yiyorlardı. yoncanın balyası 15-18 arası değişiyordu. stok yapmadım yoncaları azaldıkça pazardan aldım hep.
hesapladım ve hazır yonca yedirerek kar edemeyeceğimi farkettim ve yayılıma çıkardım. yayılım bedavaya geliyor.sadece yağışlı günlerde yonca yedirdim. 5 ay sonra falan tanesini 450 den sattım. kurbana da satabilirdim beklesem ama besiye çekmek gerekiyordu hem de karlı olmadığını farkettim bu işten çıktım.
nasıl kar edilir?
yaylanız yayılım yapabileceğiniz bol araziniz olmalı.
çok sayıda almalısınız ya da romanov gibi pahalı cinsler yetiştirmelisiniz damızlık.
sayı arttıkça çoban masrafı falan da çıkıyor. burada başa bela olan kısım çoban. kuzuya bakmak insana bakmaktan daha kolay. adamın derdi tasası bitmez.
bir püf nokta da şu. yoncanın içerisinde kuzunun ihtiyacı olan bütün besinler var. ekstra yemlere falan gerek yok. tabi ağır besi yapmayacaksanız. konunun çok ayrıntısı var.
sigorta ve kosgeble uğraşmadım. sigortacılara güvenmiyorum zaten.
kaç yavrular? romanov 4 yavrular. diğerleri de 1-3 arası. burda önemlli olan doğan kuzuları yaşatabilmek. 2 tanesini de yaşatırsanız karlı. 1 yaşatırsanız yavaş yavaş zarar edersiniz. bunun için çok sayıda işten anlayan eleman lazım.
geçen de tavuklardan bahsetmiştim bir başkasına. wmaracıda çok ilginç bir yermiş. haftaya büyükbaş maceralarımı da soran olursa anlatayım. boğa güreşi bile yaptım :)
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Magazaci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Tavuk konusundada konu acmistim acikcasi konu linkini atarsaniz onada bakmak isterim:)
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Konuyu webmaster genel bölümüne açmışsınız. Küçükbaş hayvancılığın webmasterlık ile ilgisi nedir, açıklayabilir misiniz?
Not: Konuyu doğru kategoriye taşıdım.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
63 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
V** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hayvancılık yapmadım ama çobanlık yaptım.
Bundan elli yıl önce olsaydı bu işe giriş derdim, alan boldu, devletin engelleriyle karşılaşmıyordun, tavuk şirketleri kazansın diye hayvancılık son plana atılmamıştı, hayvana ne yedirecem derdi yoktu...
Bence zarar riski daha çok olan bir yokuşa girmemeni öneririm..
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Avare
-
-
Ad Soyad
N** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Babamla bir arkadaşı 200 tane koyun aldılar ve 1 senede zarar ettiler. Eğer küçükbaş hayvancılık yapacaksan hayvanın başında kendin duracaksın demektir çünkü çok fazla hasta oluyorlar yetiştirildiği bölgeye göre değişiyor tabi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Avare
-
-
Ad Soyad
N** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
noop, arkadaşında dediği gibi doğan kuzuyu yaşatması zor. romanovların koçları 5-6 bin değişiyordu sanırım fiyatları biraz pahalı o koçların fiyatları :) ama 4 yavrulaması için gerçekten iyi bakılması gerekiyor buda masrafı arttırıyor dikkatli olun derim :)