lostyazilim
tr.link

Taksi Plakası Kiralamak

54 Mesajlar 29.565 Okunma
lstbozum
tr.link

Gucluyazar Gucluyazar Proje Adamı :) Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sağlıkçı Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
MakaleTeslim Anladım hocam teşekkür ederim.

Doruk Bu işte bir terslik var ama hocam, çözemedik :D

AhmetCakmak34 Yardım için teşekkür ederim hocam ancak amacı zaten evde boş boş oturmamak, çalışmaya devam etmek.

wmaraci
reklam

ankarali87 ankarali87 ..::ANKARA::.. Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek boya kontrol inspector
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 213 / 112
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam Ankara'da genelde kiraladığın plakanın üzerinde olduğu kasayıda değeri ne ediyorsa alırsın 2 yıllık sözleşme yapılır. Ayrıca hava parası verirsin bu parayı peşinde verebilirsin yada anlaşırsan 24 aya bölersin yani kira normalde 2000 TL ise sen 2500 TL verirsin. Ceza plaka sahibine gider o sana haber veriri sen yatırırsın. Vergileri plaka sahibi öder senlik bir durum olmaz. Çalıştığın durak ve semt çok önemli bu konuda.
Hocam ayrıca şunu belirteyim Ankara'da taksi plakası kiralama ve alım satımı yapan bir kaç galeri var adamlar sadece bu işi yapıyor. Kiralamak isteyende satmak isteyende buralardan güvenilir bir şekilde işini hallediyor sizde İstanbul'da nasıl oluyor bu işler araştırın.
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

Sitelerimizi Googlede arayıp organik trafiği artıralım (Dayanışma) >>> https://goo.gl/TTfPYj

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
ankarali87 Teşekkürler hocam, araştırıyorum bakalım. Sizlerin de yorumları oldukça önemli bu konuda.

sSsavasSs sSsavasSs Olurmu Olur Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek işletme
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Aradan biraz zaman geçmiş ama yinede yorum yapmak istedim daha önce 3-4 sene istanbul avr. yakasında bu işi yaptım .. kesinlikle tavsiye etmem maddiyattan önce manevi olarak sana şunları anlatayım taksiciysen toplum gözünde ( yavsak , karaktersiz , hırsız ,arsız bir adam konumundasın ) çünki sen nekadar namuslu olursan ol adın çıkmış .. camiyası kötü körle yatanda şaşı kalkar diye bir deyim var ayrıca alimle gezer isen alirsin mertebe cahille gezersen donersin merkebe akrabanında olacagı ilerleyen zamanlarda böyle bir tip neys. maddi olarak ayda 3 bin kazanır ama paranın zerre bereketi olmaz çünki insanlar o parayı verirken gönül koyuyorlar..

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek işletme
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Şunu söylemeyi unutmusum bedenende çok yıpranıyorsun sosyal hayatın tamamen bitiyor 12 saat yada 24 yapıyorsun yani 12 yaptıgını düşün günün yarısını çalışıyorsun eve gidiyorsun yatıyorsunn kalkıyorsun bişiler ye tekrar arabaya çık belli bi zaman sonra çükün bile kalkmıyor okadar vahim bir hal alıyorsun kal saglıcakla :)

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)

sSsavasSs adlı üyeden alıntı

Şunu söylemeyi unutmusum bedenende çok yıpranıyorsun sosyal hayatın tamamen bitiyor 12 saat yada 24 yapıyorsun yani 12 yaptıgını düşün günün yarısını çalışıyorsun eve gidiyorsun yatıyorsunn kalkıyorsun bişiler ye tekrar arabaya çık belli bi zaman sonra çükün bile kalkmıyor okadar vahim bir hal alıyorsun kal saglıcakla :)

sSsavasSs adlı üyeden alıntı

Aradan biraz zaman geçmiş ama yinede yorum yapmak istedim daha önce 3-4 sene istanbul avr. yakasında bu işi yaptım .. kesinlikle tavsiye etmem maddiyattan önce manevi olarak sana şunları anlatayım taksiciysen toplum gözünde ( yavsak , karaktersiz , hırsız ,arsız bir adam konumundasın ) çünki sen nekadar namuslu olursan ol adın çıkmış .. camiyası kötü körle yatanda şaşı kalkar diye bir deyim var ayrıca alimle gezer isen alirsin mertebe cahille gezersen donersin merkebe akrabanında olacagı ilerleyen zamanlarda böyle bir tip neys. maddi olarak ayda 3 bin kazanır ama paranın zerre bereketi olmaz çünki insanlar o parayı verirken gönül koyuyorlar..

Hocam kişiden kişiye göre değişir bu iş ama; aylık 7 bin araç kirasına verip 3 bin tl kazanmak imkansız :) Ben aracı aylık kiraladığımda ve geceleri şoför tutup gündüzleri ben çıktığımda bile kar edebilirim.

30 gün x 180₺(şoförün bana verdiği kira parası); 5400₺ sadece buradan geliyor.

Kendinde gündüzleri çalışsan kar edersin gibi geliyor :)

• Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek işletme
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Tamam kar etme olasılıgını sana şöyle anlatayım
60 bin verdin arabayı aldın plaka kiraladın 7500 dende plakayı kiraladın en az bir kira her yıl hava parası verıyorsun çünki her sene sözlesme yapıyorsun .. araç sigortası taksi oldugu için en az 3 bin çıkar bu arac hergun en az 400km yol yapar ayda 2 kere yag bakımı filitre falan rutin bakımları 400 tl diyelim .. yılda birkezde baskı balata falan gibi genel bakım yaptırdın diyelim 2000 tl şimdi sana hesaplıyorum ...

her ay yaptıgın masraf:

7500 kira
625 hava parasını 12 ye bölünce çıkan sonuç.
250 yıllık sigorta parasının bölünmüşü ..
400 aylık yag bakımı ampul falan ufak tefek seyler..
170 genel bakım 12 bölününce çıkan sonuç
+------------
(8945 toplam sonucu) ama bitmedi daha .
60 bin aldıgın arabayı 5 sene sonra mecbur yenilemek zorundasın satarken en az yarı yarıya zarar 30 satsan 30 bin kaybında böyle var ..bu 30 binide 5 seneye bölelim önce her yıl 6 bin arabadan kaybın var .. 6 binide 12 aya bölelim 500 çıkıyor elimizde
8945 var
500 daha ekledik
---------
9945 çıkan sonuç
şöför çalıştırdıgın için pazar yevmiyeleri düşük oluyor şöförden alacagın parayı 5400₺ hesaplama arada takan şöförlerde olur bunlarda extrası ..

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
sSsavasSs Elbet kar ediyorlardır hocam :) İstanbul'da boş taksi bulmak bile çok zor (benim yaşadığım bölgede)

• Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek işletme
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Peki paşam sen nasıl inanıyorsan öyle inan ama önce şöför olarak çalışssın sonra pişman olmasın.. olursada zararı olmaz .

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
sSsavasSs İllaki anlattığınız gibidir hocam ancak benim anlamadığım taksilere oldukça fazla ihtiyaç var. Durum böyle olunca da taksicilerin para kazanmıyorum demesi ters düşüyor. Benim yapacağım bir iş değil ancak ben detayları ileteceğim. Halbuki kafasına yatmıştı :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al