ofofof öncelikle içten geri bildirimin için teşekkür ederim :)
Türkiye'deki tema yapımcılarının ve yabancı tema yapımcılarının tema lisanslama konusunda nasıl bir yol izlediklerini bende takip ediyorum. Lisanslama konusu benim yapacağım temada domaine lisanslama mantığı ile olmayacak. Tıpkı Themeforest'te olduğu gibi tekli kullanım lisansı ve çoklu kullanım lisansı olacak. Yani, Themeforest üzerinden bir tema alırken hangi domainde kullanacağınız önemli olmadığı gibi benim lisanslama mantığımda da bunun bir önemi olmayacak.
Burada önemli bir uyarı ve hatırlatmada bulunayım. Themeforest üzerinden satın alınan temaların hepsi uluslararası geçerliliği olan GPL (Wikipedi - GNU) ve diğer uluslararası lisanların koruması altındadır. Tekli lisans alanlar bu lisansı, uluslararası koşullar çerçevesinde sizin de dediğiniz gibi tek sitede kullanacaklarını kabul ederek alırlar. Eğer bu kuralı ihlal ederlerse tespiti durumunda ürünün sahibi dava açma hakkına sahiptir.
Benim sunacağım lisanslama yöntemi de buna benzer şekilde olacaktır. Herhangi bir kodunda şifreleme yada benzeri koruma yöntemleri olmadan, Wordpress'in "açık kaynak kodlu" mantığına da uygun olarak tamamen düzenlenebilir ve değiştirilebilir bir tema olarak yayınlanacaktır.
Güncelleme konusuna gelince. İlerde yapılacak, yapılması mümkün olan tüm yükseltmeler ve güncellemeler ücretsiz bir şekilde satın alan herkese iletilecek.
Geri dönütlerini ve takibini bekliyorum :) Temanın henüz çok yolu var. Yayına aldığımda forumdan da duyuracağım.