Bugün otobüste orta yaşlı dayıların şahit olduğum konuşması ;
+ Son aya gadar kararsızdım emme baksana gavurlar bizim devlet böyüğümüzü komamış hayır deyolarmış heh dedimki şincik evet vercem. Bagsana döşmanlar hayır deyo.
- Ulen bendemi evet desem o zaman neyi değiştiriyolla bunlaa
+ Ule boşver bagsana elin gavuru sevincene vercen eveti anasını satem.
Ülkenin orta yaşlı dayılarının siyasi analizi yukarıdaki gibi. Umudumuz genç nesillerin kararlarını en azından sorgulayarak verebilmesi ...
Koşulsuz seveni koşulsuz ...erler.
+ Son aya gadar kararsızdım emme baksana gavurlar bizim devlet böyüğümüzü komamış hayır deyolarmış heh dedimki şincik evet vercem. Bagsana döşmanlar hayır deyo.
- Ulen bendemi evet desem o zaman neyi değiştiriyolla bunlaa
+ Ule boşver bagsana elin gavuru sevincene vercen eveti anasını satem.
Ülkenin orta yaşlı dayılarının siyasi analizi yukarıdaki gibi. Umudumuz genç nesillerin kararlarını en azından sorgulayarak verebilmesi ...
Koşulsuz seveni koşulsuz ...erler.
Gerçekten dayılar böyle bir konuşma yaptı mı ilginç. Kelimesi kelimesine şivesiyle bir yazmışsınız. Sanki ülkenin mecralarında yaşayan birilerinin konuşması gibi. Bu arada bu şiveyle konuşupta "erdoğan ermeniymiş lee, aman hee satcek ülkemizi gevurlara evet dersek" diyenler de var. Yıllardır erdoğan ermeni yok erdoğan yahudi bilmem ne diyenler de var. Şeriat geliyor diyenler de var, ülke yandı bitti kül oldu diyenler de var.
Gerçekçi bakın biraz. Artık böyle takım elbise ve kravatlıların sırf görünüşleri iyi konuşmaları düzgün diye konuşmalarına inanmıyor halk. Realist bakıldığında her şey ortada. Evet maddi olarak ülkemizde insanlar çok zorluklar içinde. Bizler de öyleyiz. Çünkü bu güne kadar köşeye sıkıştırılmışız tek başımıza kalmışız Türkiye olarak. Hem devlet büyüğü diye görülenler satmış bizi inceden inceden... Ne isterlerse onu yapmışlar, ne isterlerse giydirmişleri, neyi istemiyorlarsa giydirmeyip YASAK koymuşlar.
Ek olarak, dünyanın balans ayarıyla oynadı ya Türkiye cumhurbşkanı... Ne erdoğanmış be... Bazılarının yatıp kalkıp Türkiye-Erdoğan oldu meseleleri.
Bu arada düne kadar siyasi olarak hiçbir ideolojim yoktu. Tek bildiğim şey çocukluktan beri milliyetçiliktir. Yani ülkücülük. Fakat ocaklara gitme gelme işlerine girmedim. Halen de milliyetçiliği bilirim. Bu yorumum tamamen dışarıdan izleyen ve realist bir bakış açısıyla gördüğüm şeyler.