Kilo almanın nedeni, vücuda giren kalori, yaktığın kaloriden fazla olursa kilo alırsın. Bu kadar basit. Uzun zamandır fittness ve beslenme üzerine araştırma yapıyorum. Basitçe bildiklerimi aktarayım.

1. Basit şekerden uzak duracaksın ama birden kesmeyeceksin. Yavaş yavaş azaltarak bitireceksin. Komplex yani sindirimi uzun süren karbonhidratlar ile enerji ihtiyacını karşılaman gerekiyor. Yulaf ezmesi gibi...
2. Asla doymayacaksın.
3. Abur cubur hiçbir şey yemeyeceksin. Özellikle burger, patates kızartması gibi fast-food ürünlerinden uzak durmak bir yana arana galaksiler koyacaksın. Bunlar sadece şişmanlık konusunda değil, sağlık konusunda da çok ciddi tehlike yaratıyor.
4. Hamur ürünleri mümkün olduğu kadar az tüketeceksin.
5. Mümkün olduğu kadar yağlı yiyecekler tüketmeyeceksin. Sıvı yağlar arasında şu an sağlıklı diyebileceğimiz ve tüketebileceğimiz neredeyse tek yağ, çiğ zeytinyağıdır. Katı yap özellikle tüketme.

En önemli problemlerden biri bilinçsiz yemek tüketimidir. Kendine bir beslenme programı oluşturmanı ve dirence bağlı bir spor yapmanı tavsiye ederim. Spor yapmadan verilen kiloların geri dönüşü çok çabuk olmaktadır. Su içsem yarıyor diyenler bu yüzden çabuk kilo alıyorlar.

Bu yazdıklarımı duyanlar genelde "peki ne yiyeceğiz?" diyor genelde. Tembelliğin geldiği son nokta. Sağlıklı yaşamak istiyorsan, araştırıp bulacaksın. Bir sürü nispeten sağlıklı yiyecek bulabilirsiniz.