Bu sorunun cevabını deneyerek buldum detaylıca anlatayım;
3- 4 yıl önce blogspot ile hobi amaçlı açtıgım oyun sitesinin hiti artmaya başladı blogspot uzantısı itibarsız göstereceği düşüncesindeydim .com alan adı aldım ve wordpress kurdum daha profesyonel ve kullanışlı oldugu düşüncesindeydim. Wordpress sitesi bayağı yavaş oluyordu nedenlerini araştırdım eklentilerini gördüm bi dünya eklentiler var seo dan tut saate kadar baktım wordpress çok uğraştıracak ve elbette siteye saldırılar olacak bu durumda amator oldugum için açıklar varsa site hacklenebilir yada trafik nedeniyle kapanabilir. Blogspot hızlı ve kolaydı ama wordpress bir okyanus ve biz teknedeyiz çok fonksiyonu var. Alan adıyla blogspotu birleştirdim ve yıllardır öyle kullanıyorum çok memnunum sonuçta googlenin hizmetini kullanıyorsun.

Seo bazında olumsuz yorum yapıp kapanır yazanı dikkate alma blogspot kullandıgından emin değilim kullandıysada kötü amaçlar için kullanmış olabilir. Sitem googlede alanında 1. sırada çıkmakta ve benden önce piyasada olan rakiplerimi geçmiş durumdayım ayda yılda bir girip ilgilenmediğim halde o konumdayım. Seo ayarlarını yaparsanız eminim sonucunu görürsünüz. Profesyonel bir site veya kurumsal site açacaksanız wordpress erbabı kişilere sorun çoğu kurumsal siteler wp kullanıyor. Son olarak bloggere geçme hakkında karamsar iseniz kesinlikle legal sitenin kapanma veya başka bir sorunları çıkmaz. İlk başta bunlar ne 7 tane buton var dersiniz kurcalayınca 2 günde herşeyini çözersiniz. Tema düzenlemeside çok basit temayı kendinize göre kodlarından düzenlersiniz ve hem temanın hemde içeriklerin yedeklerini istediğiniz zaman alabiliyorsunuz. Google size hizmet etmek istiyor bunun kalitesini tahmin edebilirsiniz :)